Croque monsieur van krentenbrood met camembert en appel
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Croque monsieur van krentenbrood met camembert en appel

Croque monsieur, een ander woord voor tosti! Wij geven een leuke twist aan de klassieke ham-kaas variant met camembert en appel. Ook gebruiken we krentenbrood om de tosti een wat zoetere smaak te geven.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept croque monsieur van krentenbrood met camembert en appel

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Snijd de appel in partjes en de camembert in plakjes. Beleg de helft van de sneetjes krentenbrood met de appel en de helft van de camembert. Giet hierover de honing. Dek af met nog een sneetje krentenbrood en smeer de bechamelsaus over het krentenbrood, gevolgd door de overige camembert.
2
Verwarm de oven op de hoogste grillstand en zet de tosti een paar minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is.
3
Ris de rozemarijn van de takjes en maak af met rozemarijn.

Wat is een croque monsieur?

Croque monsieur is de Franse benaming voor een tosti. De sandwich is namelijk ook niet anders als een tosti. Het warme gerecht van 2 sneetjes brood met beleg ertussen is ontstaan in een Frans café.

Welke kaas kun je nog meer gebruiken naast camembert?

Wanneer je een kaas wilt gebruiken die lijkt op camembert, kun je het beste kiezen voor brie. Deze kaas lijkt het meest op camembert. De 2 kazen komen uit dezelfde streek en het verschil tussen de twee kazen is dat aan brie room wordt toegevoegd, en aan camembert niet.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via