Fris, kleurrijk en perfect voor een zomerse borrel. We hebben het over deze crostini’s met tonijn sashimi en zelfgemaakte mango salsa. De zachte tonijn in combinatie met de zoete mango en pittige touch van jalapeño en wasabi parels zorgt voor een smaakexplosie bij elke hap. Heerlijk!
Heb jij al eens van sashimi gehoord? Dit is een echte delicatesse in de Japanse keuken. Waar sushi wordt gezien als streetfood, straalt sashimi luxe uit. De basis van het gerecht zijn superdun gesneden plakjes rauwe vis. Dit serveren we vaak als voor- of bijgerecht en het wordt traditioneel geserveerd met sojasaus, wasabi, gember en daikon (rettich). Populaire vissoorten die vaak worden gebruikt voor sashimi zijn tonijn, zalm en inktvis. Tegenwoordig zie je ook sashimi van vlees op de menukaarten staan, of een vegetarisch alternatief. Net zoals bij sushi draait het bij sashimi om de presentatie van het gerecht. De plakjes worden op mooie planken geserveerd en koel opgediend. Ga je zelf sashimi maken? Let er dan goed op dat je vis kiest van de hoogste kwaliteit, omdat je het rauw gaat eten.
Heb je vis in huis gehaald en gesneden in mooie dunne plakken? Maak er dan heerlijke borrelhapjes mee! In dit recept gaan we bijvoorbeeld voor crostini met tonijn sashimi, afgetopt met een zelfgemaakte mango salsa, wasabi parels, sesamzaadjes en plakjes jalapeño. Verrassend, kleurrijk en lekker van smaak. Deze krokante rijstnacho’s zijn ook een lekker borrelhapje voor als je eens wilt uitpakken. We vullen de rijstnacho’s met zalm sashimi en een salade van radijs en komkommer. Door rijstvellen in punten te knippen en één voor één knapperig te frituren in zonnebloemolie krijg je feestelijke én eetbare bakjes. Ook een aanrader voor bij de borrel: deze Aziatische sashimi komkommer slang. De ingesneden komkommer geeft de frisse komkommer-zalm sashimi salade een speels tintje. Een echte eyecatcher van de borrel!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment