Crostini Met Tonijn Sashimi En Mango Salsa2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Crostini met tonijn sashimi en mango salsa

Fris, kleurrijk en perfect voor een zomerse borrel. We hebben het over deze crostini’s met tonijn sashimi en zelfgemaakte mango salsa. De zachte tonijn in combinatie met de zoete mango en pittige touch van jalapeño en wasabi parels zorgt voor een smaakexplosie bij elke hap. Heerlijk!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten

Crostini met tonijn sashimi en mango salsa

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Snijd het stokbrood in plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 6 min. tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat afkoelen.
2
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd ½ van de jalapeño in kleine blokjes. Snijd de overige jalapeño in plakjes en houd apart ter garnering. Pel en snipper de rode ui. Snijd de komkommer en cherrytomaten in kleine blokjes. Meng alles in een kom tot een salsa. Pers het sap uit de limoen en breng de salsa op smaak met limoensap en peper en zout.
3
Snijd de tonijn sashimi in dunne plakjes.
4
Beleg de crostini met tonijn sashimi en wat mango salsa. Top af met wasabi parels, sesamzaadjes en de plakjes jalapeño en serveer direct.

Verrassende hapjes voor bij de borrel met sashimi

Heb jij al eens van sashimi gehoord? Dit is een echte delicatesse in de Japanse keuken. Waar sushi wordt gezien als streetfood, straalt sashimi luxe uit. De basis van het gerecht zijn superdun gesneden plakjes rauwe vis. Dit serveren we vaak als voor- of bijgerecht en het wordt traditioneel geserveerd met sojasaus, wasabi, gember en daikon (rettich). Populaire vissoorten die vaak worden gebruikt voor sashimi zijn tonijn, zalm en inktvis. Tegenwoordig zie je ook sashimi van vlees op de menukaarten staan, of een vegetarisch alternatief. Net zoals bij sushi draait het bij sashimi om de presentatie van het gerecht. De plakjes worden op mooie planken geserveerd en koel opgediend. Ga je zelf sashimi maken? Let er dan goed op dat je vis kiest van de hoogste kwaliteit, omdat je het rauw gaat eten.

Heb je vis in huis gehaald en gesneden in mooie dunne plakken? Maak er dan heerlijke borrelhapjes mee! In dit recept gaan we bijvoorbeeld voor crostini met tonijn sashimi, afgetopt met een zelfgemaakte mango salsa, wasabi parels, sesamzaadjes en plakjes jalapeño. Verrassend, kleurrijk en lekker van smaak. Deze krokante rijstnacho’s zijn ook een lekker borrelhapje voor als je eens wilt uitpakken. We vullen de rijstnacho’s met zalm sashimi en een salade van radijs en komkommer. Door rijstvellen in punten te knippen en één voor één knapperig te frituren in zonnebloemolie krijg je feestelijke én eetbare bakjes. Ook een aanrader voor bij de borrel: deze Aziatische sashimi komkommer slang. De ingesneden komkommer geeft de frisse komkommer-zalm sashimi salade een speels tintje. Een echte eyecatcher van de borrel!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via