Flower Spring Rolls
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Flower spring rolls

We hebben zin in de lente! Dat betekent dat veel bloemen en planten gaan groeien en bloeien. Wist je dat er ook eetbare bloemen bestaan? Deze spring rolls zijn helemaal klaar voor de lente en staan al prachtig in de bloei met deze vrolijke bloemenvulling.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept flower spring rolls

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Kook de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Zet alle ingrediënten klaar in bakjes.
2
Vul een groot, diep bord met een klein laagje water. Leg 1 rijstvel in het water en laat 1 min. intrekken. Haal het vel uit het water en leg op een snijplank. Leg in het midden van het rijstvelletje 2 eetbare bloementjes met de bloemkant naar beneden. Leg hier in de breedte een tiende deel van de glasnoedels op. Houdt aan de zijkanten ongeveer 4 cm vrij. Herhaal dit met alle rijstvellen.
3
Leg op de glasnoedels wat botersla. Doe hetzelfde met de rode kool, julienne wortel en 1 takje koriander. Vouw de zijkanten van de rijstvellen dicht en rol op. Doe dit ook voor de overige rijstvellen en zorg dat je de ingrediënten evenredig verdeeld.
4
Verwarm de pindasaus en serveer de spring rolls koud met lauwwarme pindasaus. Tip Eetbare bloemen kun je online bestellen of bij een groothandel kopen. Natuurlijk zijn deze spring rolls ook lekker zonder eetbare bloemen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Pinda
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via