Krokante bibimbap springrolls
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Krokante bibimbap springrolls

Maak Koreaanse bibimbap met een twist tijdens een avondje gourmetten. Bibimbap is een traditioneel Koreaans rijstgerecht vol groenten. Wij hebben het gerecht in een springroll verwerkt. Bak de springrolls na het rollen kort aan op het gourmetstel voor een lekker krokant laagje.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept krokante bibimbap springrolls

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst goed uitstomen en meng dan de gochujang door de rijst.
2
Verwarm de zonnebloemolie in een grote bakpan op hoog vuur. Bak de spinazie 2 min. aan, breng op smaak met peper en zout en laat vervolgens goed uitlekken op een zeef.
3
Scheur eventueel grote oesterzwammen in 2 of 3 stukken. Verwarm de sesamolie in een grote bakpan op hoog vuur. Bak de oesterzwammen 3 min. aan op hoog vuur. Voeg de sojasaus en sesamzaadjes toe en haal de pan van het vuur.
4
Snijd de rode paprika in reepjes.
5
Neem een grote kom lauwwarm water. Laat een vel rijstpapier een paar tellen wellen in het water en plaats het vervolgens op een vlak oppervlak.
6
Beleg het rijstpapier met rijst, spinazie, oesterzwammen, taugé en paprikareepjes. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het geheel op. Herhaal dit met de rest van de vellen rijstpapier.
7
Bak de springrolls op de bakplaat in een klein beetje olie in 5 min. krokant. Draai regelmatig.

Tip: Gochujang chilipasta is verkrijgbaar bij sommige grote supermarkten en in de meeste Aziatische toko’s.

Wat is bibimbap?

De letterlijke vertaling van bibimbap is gemixte rijst. Het is een typisch Koreaans gerecht met als basis rijst, groenten en eventueel vlees en ei. Van oesterzwam en paprika tot komkommer en ei, je kunt van alles in bibimbap gooien. Het gerecht wordt in een bowl geserveerd. Hierdoor heeft het dan ook veel weg van de bekende Hawaiiaanse poké bowl, zoals deze bowl met rode rijst, warm gerookte zalm en misosaus.

Wat is een lekkere saus bij bibimbap?

Bij bibimbap wordt vaak gochujang gebruikt, dit is een rode peper pasta die gebruikt wordt als specerij. Daarnaast wordt er ook vaak een saus gemaakt van witte rijstazijn, sesamolie, gochujang en suiker.

Meer vegetarische recepten

Zoek jij meer inspiratie voor lekkere vegetarische recepten? Op de pagina vind je verschillende recepten geschikt voor het avondeten, de lunch of voor tijdens de borrel. Bekijk alle vegetarische recepten en ontdek jouw favoriet!

Pinot Noir
Wijntip van Yves

Domaine Bousquet Reserve Pinot Noir

Bij het Koreaans gourmetten breng je veel smaken samen. Van zoet, tot zout en uiteraard pittig. Niet altijd makkelijk om daar een passende wijn bij te vinden. Wat in mijn optiek altijd goed werkt is kiezen voor een soepele rode wijn met veel fruitintensiteit en weinig zuren. Het liefst in de stijl dat je de wijn ook nog een beetje kunt terug koelen voor het verfrissende element. De Domaine Bousquet Reserve Pinot Noir voldoet perfect. Deze licht houtgerijpte Pinot uit het Argentijnse Mendoza barst van het rijpe kersenfruit en past zich moeiteloos aan bij de vele smaken die ter tafel komen. Serveer de wijn bij voorkeur op een graad of 16.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?