Maak Koreaanse bibimbap met een twist tijdens een avondje gourmetten. Bibimbap is een traditioneel Koreaans rijstgerecht vol groenten. Wij hebben het gerecht in een springroll verwerkt. Bak de springrolls na het rollen kort aan op het gourmetstel voor een lekker krokant laagje.
Tip: Gochujang chilipasta is verkrijgbaar bij sommige grote supermarkten en in de meeste Aziatische toko’s.
De letterlijke vertaling van bibimbap is gemixte rijst. Het is een typisch Koreaans gerecht met als basis rijst, groenten en eventueel vlees en ei. Van oesterzwam en paprika tot komkommer en ei, je kunt van alles in bibimbap gooien. Het gerecht wordt in een bowl geserveerd. Hierdoor heeft het dan ook veel weg van de bekende Hawaiiaanse poké bowl, zoals deze bowl met rode rijst, warm gerookte zalm en misosaus.
Bij bibimbap wordt vaak gochujang gebruikt, dit is een rode peper pasta die gebruikt wordt als specerij. Daarnaast wordt er ook vaak een saus gemaakt van witte rijstazijn, sesamolie, gochujang en suiker.
Zoek jij meer inspiratie voor lekkere vegetarische recepten? Op de pagina vind je verschillende recepten geschikt voor het avondeten, de lunch of voor tijdens de borrel. Bekijk alle vegetarische recepten en ontdek jouw favoriet!
Bij het Koreaans gourmetten breng je veel smaken samen. Van zoet, tot zout en uiteraard pittig. Niet altijd makkelijk om daar een passende wijn bij te vinden. Wat in mijn optiek altijd goed werkt is kiezen voor een soepele rode wijn met veel fruitintensiteit en weinig zuren. Het liefst in de stijl dat je de wijn ook nog een beetje kunt terug koelen voor het verfrissende element. De Domaine Bousquet Reserve Pinot Noir voldoet perfect. Deze licht houtgerijpte Pinot uit het Argentijnse Mendoza barst van het rijpe kersenfruit en past zich moeiteloos aan bij de vele smaken die ter tafel komen. Serveer de wijn bij voorkeur op een graad of 16.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment