Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Crispy springrolls uit de pan

Een avondmaaltijd waarbij je bijna niets hoeft te snijden en die daardoor binnen een kwartiertje op tafel staat? Jazeker, dat kan! Deze crispy springrolls uit de pan zijn lekker krokant, goed gevuld en bovendien een feestje voor het oog. Ook voor een koolhydraatarm dieet zijn deze cirspy springrolls een aanrader! Bekijk meer koolhydraatarme recepten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Crispy springrolls uit de pan

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Kluts de eieren in een kommetje. Verhit 1/7 van de olijfolie in een pan en bak hierin het ei aan beide kanten met wat peper en zout. Snijd in reepjes en houd apart. Pluk de takjes koriander. Snijd de Chinese kool is dunne reepjes.
2
Week de rijstvellen per stuk kort in lauwwarm water tot deze soepel zijn van structuur. Leg het rijstvel op een bord en verdeel er ⅙ van de sesamzaadjes, ⅙ van de koriander, ⅙ van de gefrituurde uitjes, ⅙ van de reepjes ei, ⅙ van de wortel julienne en ⅙ van de Chinese kool overheen. Vouw de springroll vervolgens dicht door eerst de zijkanten naar binnen te vouwen en dan het geheel op te rollen. Herhaal dit voor de overige springrolls.
3
Verhit 1 el. olijfolie in een pan en bak hierin een springroll aan beide kanten goudbruin. Verhit voor elke spring roll opnieuw een eetlepel olijfolie en herhaal totdat alle springrolls aan beide kanten goudbruin zijn gebakken.
4
Serveer de springrolls met de sojasaus.

Aan de slag met springrolls

Wanneer je over een foodmarkt loopt, kom je ze gegarandeerd tegen: springrolls. De oorsprong ervan ligt in Azië, waar je per land en zelfs per regio allerlei varianten vindt. De basis van een springroll is een rijstvel, gevuld met ingrediënten als verse groenten, mihoen en iets van vis, vlees of een vega(n) product. Denk aan gestoomde garnalen, buikspek of tofu. Vervolgens worden de rijstvellen opgerold en geserveerd met een bijpassende dip. Je kan het ook aanvullen met fruit zoals mango, perzik of aardbei.

Heb je inspiratie nodig om aan de slag te gaan met springrolls? We helpen je graag een handje! Ga bijvoorbeeld voor deze springrolls met pulled chicken, kimchi en cashewnoten. Inclusief een zoete chilisaus-mayonaise om de springrolls in te dippen. Of wat dacht je van deze zoete beef springrolls? Met kleurrijke ingrediënten als komkommer, mango, rode kool en malse biefstuk is dit recept niet alleen lekker, maar ook een lust voor het oog. Ook lekker om eens te proberen: springrolls met gemarineerde biefstukreepjes. De biefstuk wordt gemarineerd in een saus van sojasaus, sambal en sesamzaadjes. Maak de springrolls compleet met frisse ingrediënten als komkommer, wortel julienne, koriander en paksoi en genieten maar!

Liever vis in plaats van vlees? Probeer eens springrolls met garnalen en mango, of deze smakelijke springrolls met tonijn en gembermayonaise. Beide recepten zijn perfect voor wanneer je koolhydraatarme recepten zoekt. Liever vegetarisch? Ga dan voor de crispy springrolls uit de pan. Door de springrolls te bakken, krijgen ze een verrassend knapperig randje. Met ingrediënten als Chinese kool en wortel julienne zijn ze ook nog eens goedgevuld.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Ei
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?