Gado gado betekend letterlijk ‘’mix mix’’. Het traditionele gerecht is dan ook een mix van groenten gemengd met pindasaus. In dit recept maken worden er lekkere springrolls van gemaakt. Zo komen alle smaken van de heerlijke gado gado in één hap samen.
Tip: Wanneer je diepvries edamame boontjes gebruikt kun je deze snel ontdooien in een pannetje kokend water, spoel ze daarna af met koud water.
Gado gado is enorm populair in Indonesië. Wist je dat het zelfs beschouwd wordt als één van de vijf nationale gerechten uit de Indonesische eetcultuur? Geen wonder dat gado gado zo populair is. Het groentegerecht met pindasaus werd veelal op straat in Indonesië verkocht, waardoor dit echt streetfood was. Maar tegenwoordig wordt gado gado ook gewoon in luxe restaurants geserveerd.
Dit recept voor gado gado springrolls is erg lekker. Heb je de ‘gado-gado smaak’ te pakken Bekijk dan onze receptenpagina voor meer recepten met gado gado. Dat wordt smullen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment