Gado gado springrolls
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gado gado springrolls

Gado gado betekend letterlijk ‘’mix mix’’. Het traditionele gerecht is dan ook een mix van groenten gemengd met pindasaus. In dit recept maken worden er lekkere springrolls van gemaakt. Zo komen alle smaken van de heerlijke gado gado in één hap samen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gado gado springrolls

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat dit eventjes afkoelen.
2
Snijd de onderkant van de krop sla en haal de bladeren uit elkaar. Was de bladeren in water en snijd de harde kern uit de blaadjes.
3
Snijd de komkommer in dunne reepjes van ongeveer 15 cm lang.
4
Verwarm de pindakaas, het water en de sambal in een pan en roer goed door tot er een dikke saus ontstaat. Laat iets afkoelen en meng de taugé erdoorheen.
5
Maak de springrolls één voor één. Neem hiervoor een grote kom met lauw water. Dip een rijstvel in zijn geheel onder water en plaats op een bord of snijplank. Leg de blaadjes sla in het midden op de rijstvellen zo’n 3 cm afstand vanaf de randen. Beleg de sla met witte rijst, komkommerreepjes, wortel, edamame en taugé.
6
Verkruimel een beetje cassave kroepoek over het geheel. Vouw de rechter - en linker rand van het rijstvel naar binnen en rol het geheel van onderaf op. Herhaal dit met de rest van de rijstvellen.
7
Snijd de springrolls schuin door en serveer met chilisaus.

Tip: Wanneer je diepvries edamame boontjes gebruikt kun je deze snel ontdooien in een pannetje kokend water, spoel ze daarna af met koud water.

Populariteit van gado gado

Gado gado is enorm populair in Indonesië. Wist je dat het zelfs beschouwd wordt als één van de vijf nationale gerechten uit de Indonesische eetcultuur? Geen wonder dat gado gado zo populair is. Het groentegerecht met pindasaus werd veelal op straat in Indonesië verkocht, waardoor dit echt streetfood was. Maar tegenwoordig wordt gado gado ook gewoon in luxe restaurants geserveerd.

Gado gado recepten

Dit recept voor gado gado springrolls is erg lekker. Heb je de ‘gado-gado smaak’ te pakken Bekijk dan onze receptenpagina voor meer recepten met gado gado. Dat wordt smullen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Pinda
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via