Springrolls met pulled chicken en kimchi
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Springrolls met pulled chicken

Springrolls kan je op oneindig veel manieren vullen met jouw favoriete ingrediënten, maar deze versie met pulled chicken, kimchi en cashewnoten is wel héél erg lekker. Stroop je mouwen dus vast op en maak je klaar om te rollen…

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept springrolls met pulled chicken

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Breng een pannetje met water en het bouillonblokje aan de kook, kook de kippendijen in 10 min. gaar en giet af. Check of de kip gaar is door een stuk open te snijden. Is de kip nog rosé? Laat het langer koken in de kippenbouillon. Schep uit de pan en gebruik twee vorken om er reepjes pulled chicken van te maken. Zet apart.
2
Snijd de wortels en de komkommer in dunne reepjes. Hak de cashewnoten fijn en ris de blaadjes van de koriander. Zet de kimchi klaar. Vul een grote kom met lauwwarm water en leg de rijstvellen en een groot leeg bord klaar.
3
Week een rijstvel in de kom met water. Leg op het grote bord en beleg met de wortel, komkommer, cashewnoten, pulled chicken, kimchi en koriander (horizontaal, iets onder het midden). Vouw de vellen eerst aan de zijkanten naar binnen en rol ze dan van onder naar boven op. Herhaal dit voor de rest van de springrolls.
4
Roer de zoete chilisaus door de mayonaise en serveer als dip bij de springrolls.

De lekkerste springrolls op een rijtje

Geen idee wat je op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ moet antwoorden? Ga voor springrolls! Deze gerolde rijstvellen vinden hun oorsprong in Azië, waar je tal van varianten kan vinden in elk land of zelfs per regio. Vooral in Vietnam zijn ze dol op springrolls. De basis is makkelijk: een rijstvel dat je vult met je favoriete ingrediënten. Denk aan knapperige groenten als wortel, komkommer of sojabonen, iets hartigs als garnalen, pulled chicken of tofu en geserveerd met een sausja als chilisaus of sojasaus. Smaakvol én het ziet er feestelijk uit doordat het rijstvel doorzichtig is. Dit vraagt natuurlijk om een mooie presentatie! Ben jij klaar om te rollen?

In dit recept voor springrolls gaan we voor een vulling van pulled chicken, kimchi en cashewnoten, maar er zijn nog talloze andere lekkere recepten die je kan proberen. Wat dacht je van deze springrolls met gemarineerde biefstukreepjes? De biefstukreepjes zijn heerlijk mals en gemarineerd in een smaakvolle saus van sambal, sojasaus en sesamzaadjes. Aangevuld met ingrediënten als paksoi en komkommers is dit een heerlijke variant die je moet proberen! Liever vis? Ga dan voor deze springrolls met garnalen en mango. De mango geeft een frisse en zoete touch aan de springrolls.

Liever vegetarisch? Maak deze crispy springrolls uit de pan! We geven de rijstvellen een verrassende twist door ze krokant te bakken in de pan. Zo geef je een heerlijke bite aan de springrolls die goed gevuld zijn met heerlijke ingrediënten als Chinese kool, wortel julienne en gefrituurde uitjes. Serveer met wat sojasaus om ze te dippen en het genieten kan beginnen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Ei
  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via