Springrolls kan je op oneindig veel manieren vullen met jouw favoriete ingrediënten, maar deze versie met pulled chicken, kimchi en cashewnoten is wel héél erg lekker. Stroop je mouwen dus vast op en maak je klaar om te rollen…
Geen idee wat je op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ moet antwoorden? Ga voor springrolls! Deze gerolde rijstvellen vinden hun oorsprong in Azië, waar je tal van varianten kan vinden in elk land of zelfs per regio. Vooral in Vietnam zijn ze dol op springrolls. De basis is makkelijk: een rijstvel dat je vult met je favoriete ingrediënten. Denk aan knapperige groenten als wortel, komkommer of sojabonen, iets hartigs als garnalen, pulled chicken of tofu en geserveerd met een sausja als chilisaus of sojasaus. Smaakvol én het ziet er feestelijk uit doordat het rijstvel doorzichtig is. Dit vraagt natuurlijk om een mooie presentatie! Ben jij klaar om te rollen?
In dit recept voor springrolls gaan we voor een vulling van pulled chicken, kimchi en cashewnoten, maar er zijn nog talloze andere lekkere recepten die je kan proberen. Wat dacht je van deze springrolls met gemarineerde biefstukreepjes? De biefstukreepjes zijn heerlijk mals en gemarineerd in een smaakvolle saus van sambal, sojasaus en sesamzaadjes. Aangevuld met ingrediënten als paksoi en komkommers is dit een heerlijke variant die je moet proberen! Liever vis? Ga dan voor deze springrolls met garnalen en mango. De mango geeft een frisse en zoete touch aan de springrolls.
Liever vegetarisch? Maak deze crispy springrolls uit de pan! We geven de rijstvellen een verrassende twist door ze krokant te bakken in de pan. Zo geef je een heerlijke bite aan de springrolls die goed gevuld zijn met heerlijke ingrediënten als Chinese kool, wortel julienne en gefrituurde uitjes. Serveer met wat sojasaus om ze te dippen en het genieten kan beginnen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment