gevulde pasta schelpen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Gevulde pastaschelpen met kipgehakt

Conchiglioni is een pastasoort die minder wordt gebruikt dan spaghetti en penne, maar leent zich goed om te vullen. De schelpvorm zorgt ervoor dat je de vulling en de pasta goed samen proeft en die vulling bestaat in dit recept uit gekruid kipgehakt.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept gevulde pastaschelpen met kipgehakt

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de pasta 3 min. korter dan aangegeven op de verpakking en giet af.
2
Pel en snipper de knoflook. Snijd de basilicum grof. Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook glazig.
3
Voeg het kipgehakt toe en bak dit rul aan. Voeg het zout, peper en de prei toe en bak 2 min. mee. Voeg ¾ van de passata en de helft van de gesneden basilicum toe en bak 5 min. mee op middelhoog vuur.
4
Vul de schelpen met het gehaktmengsel. schenk de resterende passata in de ovenschaal (20x30 cm) en leg de pasta schelpen op de tomatensaus met de open kant boven.
5
Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de schelpen. Bedek de schaal met aluminiumfolie en bak 20 min. in de voorverwarmde oven.
6
Garneer voor het serveren met de resterende basilicum en de Parmezaanse kaas.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via