Kipgehaktballen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kipgehaktballen in kruidige tomatensaus

Zelfgemaakte kipgehaktballen in een kruidige tomatensaus, geserveerd met pompoen en rijst, dat klinkt toch als een heerlijk gerecht? Makkelijk te maken, lekker voedzaam en bovendien bijzonder smaakvol!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept kipgehaktballen in kruidige tomatensaus

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng nog een pan met water aan de kook en kook de pompoenblokjes in 10 min. gaar.
2
Mix het kipgehakt met de kipkruiden en draai er balletjes van met een diameter van 4 cm. Pel en snipper de ui en verhit de olijfolie in een pan. Bak de kipgehaktballetjes rondom gaar en goudbruin. Voeg de ui toe en bak mee tot deze glazig is geworden.
3
Voeg de gezeefde tomaten samen met de garam masala, het knoflookpoeder en wat peper en zout toe aan de gehaktballen. Breng aan de kook en draai daarna het vuur laag. Laat 3 min. pruttelen. Pluk ondertussen de blaadjes koriander.
4
Serveer de rijst met de pompoenblokjes en de gehaktballen met kruidige tomatensaus. Garneer met de koriander en wat peper.

Een lekker gehaktballetje bij elk gerecht

Gehaktballen zijn een geliefd gerecht dat in verschillende culturen over de hele wereld wordt bereid. De basis van een gehaktbal bestaat meestal uit gehakt vlees, alhoewel er tegenwoordig ook diverse vegetarische en visvarianten zijn. De keuze van het vlees bepaalt in grote mate de smaak en textuur van de gehaktbal.

Rundvlees of rundergehakt is een veelgebruikte keuze voor gehaktballen. Het heeft een stevige textuur en een volle smaak. Het gebruik van varkensvlees kan zorgen voor een sappigere gehaktbal, terwijl kalfsvlees een zachtere en verfijndere smaak toevoegt. Sommige recepten combineren verschillende soorten vlees om een gebalanceerde smaak te creëren.

Voor de liefhebbers van gevogelte zijn er ook gehaktballen op basis van kip of kalkoen. Deze zijn vaak lichter van smaak en bevatten minder vet dan de varianten op basis van rood vlees. Bovendien zijn er visgehaktballen voor degenen die de voorkeur geven aan een zeevruchtenoptie. Zalm, tonijn of garnalen kunnen worden verwerkt in gehaktballen voor een unieke smaakbeleving.

In de afgelopen jaren is de populariteit van vegetarische en veganistische gehaktballen gestegen. Gemalen tofu, linzen, kikkererwten of andere plantaardige eiwitbronnen worden vaak gebruikt als basis. Deze varianten zijn niet alleen geschikt voor vegetariërs en veganisten, maar kunnen ook een gezonde keuze zijn voor iedereen die wil genieten van een lichtere maaltijd.

Wat betreft de recepten, zijn er talloze manieren om gehaktballen te bereiden. Van de klassieke gehaktbal gekruid met peper en zout tot meer complexe gerechten met kruiden, specerijen en sauzen. Denk aan Zweedse gehaktballen met een romige jus, Italiaanse gehaktballen met oregano en knoflook of Aziatische gehaktballen met sojasaus en gember. Gehaktballen kunnen worden gebakken, gekookt, gestoofd of zelfs gegrild, waardoor er eindeloze mogelijkheden zijn om deze heerlijke ballen te bereiden.

Kortom, gehaktballen vormen een veelzijdig gerecht met varianten voor elke smaakvoorkeur en dieetkeuze. Of je nu kiest voor traditioneel vlees, vis of een vegetarische optie, gehaktballen zijn een bevredigende en smaakvolle toevoeging aan de eettafel.

Inspiratie voor het avondeten

Kies jij toch liever voor een vegetarische maaltijd? Of toch voor een visgerecht? Bekijk alle recepten voor het avondeten en ontdek hoe je alle recepten waar jij je weekmenu mee kunt vullen! Blijf je toch liever bij een rijstsoort? Ontdek dan onze risotto recepten! Dit is een rijstsoort die je moet koken in boullion. Voeg groenten of vlees/vis naar keuze toe en je hebt een heerlijke maaltijd!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?