Gevulde pita’s met kipgehaktballetjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Gevulde pita’s met kipgehaktballetjes

Deze gevulde pita’s met kipgehaktballetjes, ingelegde rode ui en zelfgemaakte tzatziki zijn een smaakvolle en makkelijke maaltijd. De gehaktballetjes en frisse toppings maken elke hap heerlijk! De kipgehaktballetjes maak je eenvoudig zelf.

Bekijk een video van het recept onderaan de pagina.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Gevulde pita’s met kipgehaktballetjes

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het kipgehakt met het ei, paneermeel, paprikapoeder en wat peper en zout. Vorm van het gehakt per persoon 4 gehaktballetjes. Verwarm de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de kipgehaktballetjes rondom bruin en gaar. Dit duurt 7 min.
2
Rasp ¾ van de komkommer. Knijp al het vocht eruit. Snijd de overige komkommer in schijfjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng de geraspte komkommer met de Griekse yoghurt, knoflook, dille en wat peper en zout. Roer door elkaar tot een romige tzatziki.
3
Plaats de pitabroodjes voor 3-4 min. in de oven. Snijd de helft van het pitabroodje in. Verdeel de tzatziki over de broodjes, gevolgd door de kipgehaktballetjes, koolmix, ingelegde rode ui, komkommerplakjes en groene pepers. Hak de peterselie fijn en garneer over de pita’s.

Aan de slag met gevulde pita’s

Gevulde pita’s zijn een veelzijdige en heerlijke optie voor een snelle maaltijd, lunch of borrelhapje. De zachte, luchtige broodjes hebben hun oorsprong in het Midden-Oosten en worden ondertussen wereldwijd gegeten. Het geheim van de pita zit in de handige holte die ontstaat tijdens het bakken, perfect om te vullen met allerlei lekkere ingrediënten!

Klassieke gevulde pita’s

Traditionele gevulde pita’s worden vaak gecombineerd met Mediterrane smaken. Een klassieker is natuurlijk het broodje shoarma met lamsvlees en rode ui, maar je kan ook kiezen voor een vegetarisch recept. Denk aan pita’s gevuld met falafel, hummus, frisse groenten zoals tomaat en komkommer, en een flinke schep tzatziki of een vegetarische pita gyros van oesterzwam met tatziki.

Pita’s met vis

Pita’s lenen zich ook uitstekend voor vullingen met vis. Zo is een pita tonijn altijd lekker en ook nog eens budgetproof. Deze krokante vispita’s met onder andere visssticks, tomaten, dille en hummus zijn ook heerlijk van smaak en goed voor de portemonnee. Genoeg lekkere recepten om te proberen!

Vegan pitabroodjes boordevol groenten

Probeer een vulling van geroosterde groenten zoals paprika, courgette en aubergine, op smaak gebracht met kruiden als komijn en paprikapoeder. Voeg een smeuïge laag hummus, baba ganoush of een pittige muhammara toe voor extra smaak. Onze aanrader: pitabroodjes met falafel en geroosterde groenten.

Of je op zoek bent naar een snel recept voor het avondeten of juist een creatieve borrelhap; gevulde pita’s passen bij elk moment. Serveer ze warm of koud, afhankelijk van de vulling. Met eindeloze variatiemogelijkheden kun je blijven experimenteren met smaken en texturen. Kies jij voor een vulling van vlees, vis of ga je liever voor vega(n)?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sulfiet
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via