Deze gevulde pita’s met kipgehaktballetjes, ingelegde rode ui en zelfgemaakte tzatziki zijn een smaakvolle en makkelijke maaltijd. De gehaktballetjes en frisse toppings maken elke hap heerlijk! De kipgehaktballetjes maak je eenvoudig zelf.
Bekijk een video van het recept onderaan de pagina.
Gevulde pita’s zijn een veelzijdige en heerlijke optie voor een snelle maaltijd, lunch of borrelhapje. De zachte, luchtige broodjes hebben hun oorsprong in het Midden-Oosten en worden ondertussen wereldwijd gegeten. Het geheim van de pita zit in de handige holte die ontstaat tijdens het bakken, perfect om te vullen met allerlei lekkere ingrediënten!
Traditionele gevulde pita’s worden vaak gecombineerd met Mediterrane smaken. Een klassieker is natuurlijk het broodje shoarma met lamsvlees en rode ui, maar je kan ook kiezen voor een vegetarisch recept. Denk aan pita’s gevuld met falafel, hummus, frisse groenten zoals tomaat en komkommer, en een flinke schep tzatziki of een vegetarische pita gyros van oesterzwam met tatziki.
Pita’s lenen zich ook uitstekend voor vullingen met vis. Zo is een pita tonijn altijd lekker en ook nog eens budgetproof. Deze krokante vispita’s met onder andere visssticks, tomaten, dille en hummus zijn ook heerlijk van smaak en goed voor de portemonnee. Genoeg lekkere recepten om te proberen!
Probeer een vulling van geroosterde groenten zoals paprika, courgette en aubergine, op smaak gebracht met kruiden als komijn en paprikapoeder. Voeg een smeuïge laag hummus, baba ganoush of een pittige muhammara toe voor extra smaak. Onze aanrader: pitabroodjes met falafel en geroosterde groenten.
Of je op zoek bent naar een snel recept voor het avondeten of juist een creatieve borrelhap; gevulde pita’s passen bij elk moment. Serveer ze warm of koud, afhankelijk van de vulling. Met eindeloze variatiemogelijkheden kun je blijven experimenteren met smaken en texturen. Kies jij voor een vulling van vlees, vis of ga je liever voor vega(n)?
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment