Griekse kipgehaktballetjes met aardappelkroketjes salade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Griekse kipgehaktballetjes met aardappelkroketjes salade

Deze Griekse kipgehaktballetjes met aardappelkroketjes salade is perfect voor een snelle maaltijd met Mediterrane flair! Malse balletjes met feta, krokante aardappelkroketjes en frisse groenten maken dit een kleurrijk en smaakvol gerecht voor elke dag.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Griekse kipgehaktballetjes met aardappelkroketjes salade

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Bereid de aardappelkroketjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Snijd ondertussen de dille fijn. Verkruimel ½ van de feta. Meng in een kom het kipgehakt met het ei, paneermeel, dille, verkruimelde feta en een snufje peper en zout. Vorm met natte handen kleine balletjes (7 balletjes per persoon).
3
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes in 8–10 min. rondom goudbruin en gaar.
4
Snijd ondertussen de komkommers in plakjes en halveer de cherrytomaten. Meng in een grote schaal de komkommer, cherrytomaten, ingelegde rode ui, olijven en de krokante aardappelkroketjes.
5
Verdeel de salade over de borden, leg de kipgehaktballetjes erop en verkruimel de overige feta erover. Verdeel de tzatziki over de borden en serveer direct.

Aardappelschijfjes, kroketjes en nog veel meer

Hoewel wij in Nederlanders dol zijn op gekookte aardappelen bij een AVG’tje kan je eigenlijk veel meer met deze knollen. Je kan aardappelen bakken, poffen, wokken en pureren, je kan het in schijfjes snijden, verwerken in kroketjes of in partjes bakken. De keuze met een vastkokende of kruimige aardappel is reuze! Ben je van plan om zelf frietjes te maken, aardappelen te koken of wil je gebakken aardappelen? Kies dan voor de vastkokende aardappel. Wil je juist een lekker zachte aardappel, omdat je hem bijvoorbeeld wilt poffen, pureren of stampen tot een stamppot, kies dan voor de kruimige aardappel.

In dit recept serveren we de Griekse kipgehaktballetjes met een aardappelkroketjes salade. Aardappelkroketjes zijn balletjes of staafjes van aardappelpuree die vervolgens worden gepaneerd en gefrituurd of gebakken. Ze zijn lekker krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen. Ook lekker bij deze traybake van aardappelkroketjes, bloemkool en vegetarische balletjes. Dit avondmaal is zó gemaakt en is extra lekker met zelfgemaakte sriracha mayonaise on top. Naast kroketjes kan je ook kiezen voor aardappelschijfjes. Deze kan je bijvoorbeeld verwerken in een ovenschotel met boerenkool en zalm of als basis gebruiken voor een tortilla Española.

Wanneer je juist fan bent van gekookte aardappelen, is het zeker aan te raden om eens een gepofte aardappel te proberen! Het is een heerlijke manier om je aardappel tot een hoofdgerecht om te toveren, zoals deze gepofte aardappel met whipped feta en sappige bietjes of gepofte aardappelen met bimi en kruidenroom. De aardappelen worden lekker zacht gepoft in de oven, op de barbecue of in een grill, terwijl de toppings zorgen voor een frisse tegenhanger, bij de ene aardappel romig, bij de andere juist knapperig.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sulfiet
  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via