Met maar een paar ingrediënten en zo’n 25 minuten van je tijd heb je al dit gezonde recept op tafel staan. Lekker met gewokte spruitjes, zilvervliesrijst en knapperig gebakken kipgehakt.
Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Variatietip: wil je liever een vegetarisch recept? Vervang de kip dan door verkruimelde tofu!
Serveertip: lekker met in ringen gesneden rode peper.
Hoewel niet veel mensen fan zijn van spruitjes, is deze groente ontzettend voedzaam en onwijs lekker! Je kan er eindeloos mee variëren door het bijvoorbeeld te wokken, te verwerken in een stamppot recept of door het te roosteren in de oven. Het seizoen van spruitjes is in Nederland vanaf oktober tot en met februari, wat het echt een wintergroente maakt. Tegenwoordig kan je jaarrond spruitjes kopen, maar in deze maanden zijn ze extra lekker en zijn ze ook nog eens stukken goedkoper! Wist je dat spruitjes familie zijn van onder andere broccoli en bloemkool? Men denkt dat ze familie zijn van de kool, maar dat is allesbehalve waar!
Doordat je spruiten op diverse manieren kan bereiden, zijn ze lekker in tal van recepten. Je kan ze bijvoorbeeld wokken zoals in dit recept met crispy gehakt van kip en rijst, maar je kan het ook roosteren in de oven en serveren met aardappelen en een stukje vlees. Ook lekker om met spruitjes te maken is een romige spruitjesstamppot. Zo gaan we in dit recept voor stamppot met een zelfgemaakte jus, knapperige spruitjes en maken we het compleet met saucijzen. Met spruitjes kan je ook een hele lekkere quiche maken, zoals deze spruitjestaart met feta. Op deze manier zijn de spruitjes ontzettend lekker! Maak de quiche voor het avondeten, als voorgerecht of serveer het de volgende dag als lunch recept.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment