In samenwerking met:
Gewokte Spruitjes Crispy Kipgehakt En Rijst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Gewokte spruitjes, crispy kipgehakt en rijst

Met maar een paar ingrediënten en zo’n 25 minuten van je tijd heb je al dit gezonde recept op tafel staan. Lekker met gewokte spruitjes, zilvervliesrijst en knapperig gebakken kipgehakt.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Gewokte spruitjes, crispy kipgehakt en rijst

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Verhit ½ van de arachideolie in een wok en roerbak het kipgehakt 8-10 min. op hoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig om. Schep met een schuimspaan uit de pan.
3
Maak ondertussen de spruitjes schoon en halveer ze. Schil en rasp de gember en snijd de bosui fijn.
4
Voeg de overige arachideolie toe aan de wok en roerbak de spruitjes 4-5 min. op hoog vuur. Voeg de gember en bosui toe (houd een handje van het groene deel achter) en bak 2 min. Schep de kip terug en bak nog 1 min. mee.
5
Zet het vuur lager. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de vrucht (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de helft uit. Snijd de overige limoen in parten. Meng het rasp en sap door de kip en spruitjes en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de achtergehouden bosui en serveer met de rijst en limoenparten.

Variatietip: wil je liever een vegetarisch recept? Vervang de kip dan door verkruimelde tofu!

Serveertip: lekker met in ringen gesneden rode peper.

Aan de slag met spruitjes

Hoewel niet veel mensen fan zijn van spruitjes, is deze groente ontzettend voedzaam en onwijs lekker! Je kan er eindeloos mee variëren door het bijvoorbeeld te wokken, te verwerken in een stamppot recept of door het te roosteren in de oven. Het seizoen van spruitjes is in Nederland vanaf oktober tot en met februari, wat het echt een wintergroente maakt. Tegenwoordig kan je jaarrond spruitjes kopen, maar in deze maanden zijn ze extra lekker en zijn ze ook nog eens stukken goedkoper! Wist je dat spruitjes familie zijn van onder andere broccoli en bloemkool? Men denkt dat ze familie zijn van de kool, maar dat is allesbehalve waar!

Doordat je spruiten op diverse manieren kan bereiden, zijn ze lekker in tal van recepten. Je kan ze bijvoorbeeld wokken zoals in dit recept met crispy gehakt van kip en rijst, maar je kan het ook roosteren in de oven en serveren met aardappelen en een stukje vlees. Ook lekker om met spruitjes te maken is een romige spruitjesstamppot. Zo gaan we in dit recept voor stamppot met een zelfgemaakte jus, knapperige spruitjes en maken we het compleet met saucijzen. Met spruitjes kan je ook een hele lekkere quiche maken, zoals deze spruitjestaart met feta. Op deze manier zijn de spruitjes ontzettend lekker! Maak de quiche voor het avondeten, als voorgerecht of serveer het de volgende dag als lunch recept.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via