Op zijn tijd is een kapsalon lekker. Het is voor velen een guilty pleasure en geef ze eens ongelijk! Met deze gezonde kipsalon zet je een variant op tafel die iets gezonder is dan de normale versie. Lekker met gegrilde paprika, frisse komkommer en tzatziki en shoarma gemaakt van kippendij.
Tip: verwerk de rest van de komkommer in een frisse salade.
Soms heb je van die dagen dat je gewoon toe bent aan comfort food. Eten wat je eigenlijk niet elke dag moet nuttigen, maar wat eens in de zoveel tijd ontzettend lekker is. Dubbel en dwars genieten dus wanneer het zo’n avond wordt! Een ultiem comfort food gerecht is kapsalon. De basis van een kapsalon is natuurlijk friet. Daarna volgt er een goede laag kaas wat wordt gegrild tot de kaas is gesmolten. Bovenop wordt de kapsalon afgetopt met frisse ijsbergsla, (rode) ui, tomaten, paprika en komkommer. Zo wordt het geheel wat frisser. Zo’n top recept is deze kapsalon met cheddar, rundergehakt en tomaat. Een echte guilty pleasure, maar oh zo lekker.
Naast de klassieke kapsalon zijn er onwijs veel varianten om te proberen. Naast de gezonde kipsalon met zoete aardappel kan je bijvoorbeeld deze kapsalon met oesterzwamshoarma eens maken. De shoarma wordt vervangen door oesterzwam, wat het gerecht plantaardig maakt en óók nog eens lekker veel groenten geeft. Door de oesterzwam te kruiden in een zelfgemaakte kruidenmix, krijgt het een heerlijke vlezige structuur. Combineer dit met zoete aardappelfriet en plantaardige kaas en genieten maar! Nog zo’n top recept is deze karma kapsalon, waarbij de shoarma wordt gemaakt van Nederlandse knolselderij. Een stuk duurzamer dan vlees en menig vleeseter heeft niet eens door dat deze shoarma wordt gemaakt van groenten! Top het geheel af met wat sriracha saus, knoflooksaus, rode peper én jalapeño voor een extra pit.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment