In samenwerking met:
Gezonde Kipsalon Met Zoete Aardappel 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat kip
Vrij van vis

Gezonde kipsalon met zoete aardappel

Op zijn tijd is een kapsalon lekker. Het is voor velen een guilty pleasure en geef ze eens ongelijk! Met deze gezonde kipsalon zet je een variant op tafel die iets gezonder is dan de normale versie. Lekker met gegrilde paprika, frisse komkommer en tzatziki en shoarma gemaakt van kippendij.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept gezonde kipsalon met zoete aardappel

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de rode ui en snijd in dunne halve ringen. Snijd de komkommer in dunne plakken. Snijd de gegrilde paprika in repen.
2
Verdeel de zoete aardappelfriet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Verhit ondertussen een pan met de olijfolie en bak de kipdijreepjes in 5 min. gaar.
4
Verdeel de zoete aardappelfriet over de borden en schep hier de kipdijreepjes, ijsbergsla, komkommer, gegrilde paprika en rode ui over. Garneer de gezonde kapsalon met tzatziki en serveer.

Tip: verwerk de rest van de komkommer in een frisse salade.

De ultieme guilty pleasure: kapsalon

Soms heb je van die dagen dat je gewoon toe bent aan comfort food. Eten wat je eigenlijk niet elke dag moet nuttigen, maar wat eens in de zoveel tijd ontzettend lekker is. Dubbel en dwars genieten dus wanneer het zo’n avond wordt! Een ultiem comfort food gerecht is kapsalon. De basis van een kapsalon is natuurlijk friet. Daarna volgt er een goede laag kaas wat wordt gegrild tot de kaas is gesmolten. Bovenop wordt de kapsalon afgetopt met frisse ijsbergsla, (rode) ui, tomaten, paprika en komkommer. Zo wordt het geheel wat frisser. Zo’n top recept is deze kapsalon met cheddar, rundergehakt en tomaat. Een echte guilty pleasure, maar oh zo lekker.

Naast de klassieke kapsalon zijn er onwijs veel varianten om te proberen. Naast de gezonde kipsalon met zoete aardappel kan je bijvoorbeeld deze kapsalon met oesterzwamshoarma eens maken. De shoarma wordt vervangen door oesterzwam, wat het gerecht plantaardig maakt en óók nog eens lekker veel groenten geeft. Door de oesterzwam te kruiden in een zelfgemaakte kruidenmix, krijgt het een heerlijke vlezige structuur. Combineer dit met zoete aardappelfriet en plantaardige kaas en genieten maar! Nog zo’n top recept is deze karma kapsalon, waarbij de shoarma wordt gemaakt van Nederlandse knolselderij. Een stuk duurzamer dan vlees en menig vleeseter heeft niet eens door dat deze shoarma wordt gemaakt van groenten! Top het geheel af met wat sriracha saus, knoflooksaus, rode peper én jalapeño voor een extra pit.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via