Een leuke variant op de standaard kapsalon! De Verstegen Mix voor Patat/Frites in combinatie met de cheddar kaas geeft de kapsalon een Mexicaanse twist. Het pittige van de jalapeñopepers maakt het gerecht helemaal af.
Tip: vervang voor de vegetarische variant op dit gerecht het rundergehakt door vegetarisch gehakt. Bak dit samen met 1 teentje knoflook in een voorverwarmde pan met olie in 5 minuten goudbruin.
De kapsalon werd voor het eerst bedacht door de eigenaar van een kapsalon genaamd ‘El Aviva’ in Rotterdam, genaamd Nathaniël Gomes. Hij wilde een gerecht creëren dat zowel zijn klanten als hijzelf lekker vonden. Het gerecht werd al snel populair in de stad en verspreidde zich daarna door heel Nederland.
Het traditionele kapsalon gerecht bestaat uit verschillende lagen. Het begint meestal met een basis van friet, die vervolgens bedekt wordt met (shoarma)vlees. Daar bovenop komt meestal gesmolten kaas, die in de oven wordt verwarmd tot hij mooi gesmolten is. Het gerecht wordt vaak geserveerd met sla, knoflooksaus en soms ook sambal. Het resultaat is een hartige en goed gevulde maaltijd.
Loaded fries is een gerecht wat vergelijkbaar is met de basis van een kapsalon. Loaded fries, ook wel bekend als loaded potato fries, is een heerlijk gerecht dat bestaat uit frietjes als basis, bedekt verschillende toppings. De toppings voor loaded fries zijn bijna eindeloos, enkele populaire toppings zijn: gesmolten kaas, bacon, uien, guacamol en, zure room.
Het is een veelzijdig gerecht dat kan dienen als een snack, een bijgerecht of zelfs als een complete maaltijd. Het is populair in bars, restaurants en foodtrucks, en je kunt ze vaak vinden op het menu van fastfoodketens die zich specialiseren in frietgerechten.
Kies voor deze loaded fries Griekse stijl, waarbij de vegetarische gyros wordt gemaakt van aubergine. Of probeer deze loaded fries met vegetarische rendang en pulled oats.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment