In samenwerking met:
Kapsalon met cheddar, rundergehakt en tomaat
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Kapsalon met cheddar, rundergehakt en tomaat

Een leuke variant op de standaard kapsalon! De Verstegen Mix voor Patat/Frites in combinatie met de cheddar kaas geeft de kapsalon een Mexicaanse twist. Het pittige van de jalapeñopepers maakt het gerecht helemaal af.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept kapsalon met cheddar, rundergehakt en tomaat

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de frituurpan voor op 140°C en verwarm de oven voor op 180°C.
2
Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke repen van 1 cm dik, spoel de aardappelen af. Dep droog en frituur 6 min. op 140°C. laat de aardappelen vervolgens 10 min. afkoelen op keukenpapier.
3
Verwarm de frituur naar 180°C. Bak ondertussen het rundergehakt in 6 min. rul en snijd de tomaat in blokjes van 1 cm.
4
Frituur de frites nog 4 min. tot goudbruin op 180°C. Haal de patat/frites uit de frituur en verdeel hier de Verstegen Mix voor Patat/Frites over.
5
Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het gehakt, de tomaten, mais en cheddarkaas er overheen. Zet de bakplaat 10 min. in de voorverwarmde oven tot de cheddarkaas is gesmolten.
6
Haal de kapsalon uit de oven en verdeel dit over 4 borden. Serveer de kapsalon met de ijsbergsla, jalapeñopepers en knoflooksaus.

Tip: vervang voor de vegetarische variant op dit gerecht het rundergehakt door vegetarisch gehakt. Bak dit samen met 1 teentje knoflook in een voorverwarmde pan met olie in 5 minuten goudbruin.

Kapsalon oorspronkelijk uit Rotterdam

De kapsalon werd voor het eerst bedacht door de eigenaar van een kapsalon genaamd ‘El Aviva’ in Rotterdam, genaamd Nathaniël Gomes. Hij wilde een gerecht creëren dat zowel zijn klanten als hijzelf lekker vonden. Het gerecht werd al snel populair in de stad en verspreidde zich daarna door heel Nederland.

Het traditionele kapsalon gerecht bestaat uit verschillende lagen. Het begint meestal met een basis van friet, die vervolgens bedekt wordt met (shoarma)vlees. Daar bovenop komt meestal gesmolten kaas, die in de oven wordt verwarmd tot hij mooi gesmolten is. Het gerecht wordt vaak geserveerd met sla, knoflooksaus en soms ook sambal. Het resultaat is een hartige en goed gevulde maaltijd.

Loaded fries is een gerecht wat vergelijkbaar is met de basis van een kapsalon. Loaded fries, ook wel bekend als loaded potato fries, is een heerlijk gerecht dat bestaat uit frietjes als basis, bedekt verschillende toppings. De toppings voor loaded fries zijn bijna eindeloos, enkele populaire toppings zijn: gesmolten kaas, bacon, uien, guacamol en, zure room.

Het is een veelzijdig gerecht dat kan dienen als een snack, een bijgerecht of zelfs als een complete maaltijd. Het is populair in bars, restaurants en foodtrucks, en je kunt ze vaak vinden op het menu van fastfoodketens die zich specialiseren in frietgerechten.

Kies voor deze loaded fries Griekse stijl, waarbij de vegetarische gyros wordt gemaakt van aubergine. Of probeer deze loaded fries met vegetarische rendang en pulled oats.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via