In samenwerking met:
Spelt Risotto Met Paddenstoelen 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Spelt risotto met paddenstoelen

Vaker plantaardig eten? Met recepten zoals deze spelt risotto met paddenstoelen is dit een fluitje van een cent! Het gerecht bevat lekker veel groenten en door de toevoeging van de plantaardige roomkaas wordt het geheel heerlijk romig. Wat wil je nog meer?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Spelt risotto met paddenstoelen

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd deze grof.
2
Maak de peulen schoon en snijd de oesterzwammen en shiitake in plakken. Meng de paddenstoelen bouillontabletten met het water en roer dit door.
3
Verhit een pan met 3/5 van de olijfolie, bak de ui en knoflook glazig, voeg de spelt en ½ van de rozemarijn toe en roer dit gedurende 2 min. door. Blus af met 1/3 deel van de bouillon en roer door. Laat gedurende 30 min. zachtjes koken en voeg in delen de rest van de bouillon toe.
4
Roer de plantaardige roomkaas door de spelt risotto en breng op smaak met peper en zout.
5
Verhit ondertussen een pan met water en kook de peulen beetgaar. Giet af.
6
Verhit een pan met de overige olijfolie en bak de oesterzwammen en shiitake goudbruin. Voeg de peulen toe en breng op smaak met peper en zout.
7
Verdeel de spelt risotto over de borden, schep hier de paddenstoelen over en garneer met de rest van de rozemarijn.

Tip: wanneer het gerecht niet geheel veganistisch hoeft te zijn, kan er nog extra Parmezaanse kaas over de spelt risotto worden verdeeld.

Wat is spelt?

Spelt is een graansoort die al duizenden jaren wordt verbouwd en vaak wordt beschouwd als een voorouder van de moderne tarwe. Het heeft een licht nootachtige smaak en is veelzijdig in de keuken. Spelt bevat meer eiwitten en vezels dan gewone tarwe, waardoor het een gezonder alternatief is voor veel mensen die op zoek zijn naar voedzamere graanopties. Ook is het beter verteerbaar voor sommige mensen die moeite hebben met de verwerking van tarwe.

Je kunt spelt op verschillende manieren verwerken in gerechten. Het kan worden gebruikt in brood, pannenkoeken, muffins en koekjes, maar ook als vervanger van rijst of pasta in salades of stoofschotels. Speltmeel is ideaal voor het bakken van een wat luchtiger, maar voedzamer brood. Ook in soepen kan spelt worden toegevoegd, bijvoorbeeld in de vorm van speltkorrels of speltvlokken.

Er zijn verschillende speltproducten beschikbaar, zoals speltmeel, speltvlokken, speltpasta en zelfs speltbrood. Ook kun je spelt als hele korrel vinden, die je kunt koken als een graan voor salades of bijgerechten. Deze producten bieden een gezonde en smakelijke manier om spelt toe te voegen aan je dieet en zijn eenvoudig te gebruiken in een breed scala aan gerechten.

Recepten met spelt

Spelt is een veelzijdig ingrediënt dat je op verschillende manieren kunt verwerken in je recepten. Voor een smakelijke twist kun je spelt gebruiken als basis voor een pizza, zoals in de spelt pizza met ansjovis, verse pesto en mozzarella. De nootachtige smaak van het speltdeeg vormt een perfecte combinatie met de zoute ansjovis en frisse pesto. Ook kun je spelt verwerken in een voedzame salade, zoals in de superfood salad bowl met zalm en avocadodressing. De spelt zorgt hier voor een stevige en gezonde basis, terwijl de zalm en de romige dressing het gerecht compleet maken.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Mosterd
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via