Gezondere Appelkruimel Cheesecak
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Vrij van vis
Vrij van vlees

Gezondere appelkruimel cheesecake

De naam maakt het meteen duidelijk: cheesecake is een taart waarin zachte kaas als kwark, MonChou, roomkaas, hüttenkäse, mascarpone of ricotta verwerkt is. Met een cheesecake kun je alle kanten op, waardoor je veel verschillende recepten kunt maken. Zo ook deze gezondere appelkruimel cheesecake!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept gezondere appelkruimel cheesecake

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
6u 0min
Totale tijd
6u 45min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Klik de rand erop en vet deze in met bakspray of neutrale olie.
2
Meng 2/3 van de havermout, 2/3 van het amandelmeel, 2/3 van de honing, melk, kokosolie, de helft van de koek en speculaaskruiden en een snufje zout en kneed tot een stevig deeg. Voeg eventueel een klein beetje water toe als het deeg nog te kruimelig is.
3
Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm en druk het gelijkmatig plat met een lepel. Bak het deeg 12 min. in de oven.
4
Maak intussen de cheesecake vulling. Klop de zuivelspread, kwark en vanillesuiker 3 min. luchtig op in de keukenmachine of met een handmixer. Voeg het ei toe en klop dit erdoor. Verdeel het mengsel over de taartbodem in de springvorm wanneer deze uit de oven komt. Plaats terug in de oven en bak 10 min.
5
Snijd intussen de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. Meng met het citroensap, kaneel en de rest van de honing. Leg de plakjes appel op de cheesecake wanneer deze uit de oven komt. Zet de oven nu op 150°C.
6
Meng voor het kruimeldeeg de rest van de havermout en het amandelmeel met de appelmoes, kokosbloesemsuiker en de rest van de koek en speculaaskruiden tot een kruimelig deeg. Verdeel het kruimeldeeg over de appel.
7
Bak het geheel nog 40 min. op 150°C. Laat de cheesecake na het bakken volledig afkoelen in de vorm en plaats vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast om op te laten stijven.

Cheesecake moeilijk om te maken?

Zeker niet! Deze cheesecake met appelkruimel bewijst het maar weer. Voor het maken van de cheesecake heb je aardig wat tijd nodig, maar dit komt vooral door de oventijd en de tijd om de cheesecake op te laten stijven in de koelkast. Het grote voordeel daarvan is dat je de cheesecake heel goed een dag van tevoren kunt maken. Laat de taart ’s nachts opstijven in de koelkast en de volgende dag is de appelkruimel cheesecake klaar om van te genieten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sulfiet
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via