Print opties

Sluiten

Gezondere appelkruimel cheesecake

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
6u 0min
Totale tijd
6u 45min

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Klik de rand erop en vet deze in met bakspray of neutrale olie.
2
Meng 2/3 van de havermout, 2/3 van het amandelmeel, 2/3 van de honing, melk, kokosolie, de helft van de koek en speculaaskruiden en een snufje zout en kneed tot een stevig deeg. Voeg eventueel een klein beetje water toe als het deeg nog te kruimelig is.
3
Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm en druk het gelijkmatig plat met een lepel. Bak het deeg 12 min. in de oven.
4
Maak intussen de cheesecake vulling. Klop de zuivelspread, kwark en vanillesuiker 3 min. luchtig op in de keukenmachine of met een handmixer. Voeg het ei toe en klop dit erdoor. Verdeel het mengsel over de taartbodem in de springvorm wanneer deze uit de oven komt. Plaats terug in de oven en bak 10 min.
5
Snijd intussen de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. Meng met het citroensap, kaneel en de rest van de honing. Leg de plakjes appel op de cheesecake wanneer deze uit de oven komt. Zet de oven nu op 150°C.
6
Meng voor het kruimeldeeg de rest van de havermout en het amandelmeel met de appelmoes, kokosbloesemsuiker en de rest van de koek en speculaaskruiden tot een kruimelig deeg. Verdeel het kruimeldeeg over de appel.
7
Bak het geheel nog 40 min. op 150°C. Laat de cheesecake na het bakken volledig afkoelen in de vorm en plaats vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast om op te laten stijven.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.