Griekse Yoghurt Met Rabarber Aardbeiencompote
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Griekse yoghurt met rabarber-aardbeiencompote

Een lekker, fris dessert maak je met dit simpele recept! Deze leuke glaasjes bestaan uit een laagje Griekse yoghurt, rabarber-aardbeiencompote, weer een laagje yoghurt en afgetopt met aardbei, munt en pistachenootjes.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept griekse yoghurt met rabarber-aardbeiencompote

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Smelt de roomboter in een steelpannetje en fruit hierin de rabarber 2 min. aan samen met het kardemompoeder. Voeg het sinaasappelsap en de rasp toe, breng aan de kook en laat 5 à 7 min. zachtjes sudderen tot de rabarber zacht is.
2
Voeg de aardbeienjam toe, roer goed door en laat afkoelen.
3
Verdeel de helft van de yoghurt over 4 glazen, schep er een flinke eetlepel compote op, gevolgd door de andere helft Griekse yoghurt. Garneer met aardbeipartjes, pistachenootjes en blaadjes munt.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten
  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via