Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Yoghurt matcha bites

Matcha: je houdt ervan of niet. Reken je jezelf tot het eerste kamp? Maak dan deze yoghurt matcha bites met mango en witte chocolade. Superlekker en ook nog eens behoorlijk simpel, de vriezer doet immers het meeste werk.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 stuks
Ingrediënten

Recept yoghurt matcha bites

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 15min
Kookmodus
1
Schil de mango en snijd in kleine vierkante blokjes. Doe in een mengkom en voeg de Griekse yoghurt en de honing toe. Maak met behulp van twee eetlepels hoopjes van dit mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat 3 uur opstijven in de vriezer.
2
Smelt de witte chocolade samen met de kokosolie au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Voeg het matchapoeder toe zodra de chocolade gesmolten is en roer goed. Tip: voeg een scheutje melk toe als je merkt dat de chocolade niet lopend genoeg is. Laat een beetje afkoelen zodat de chocolade niet meer heet is wanneer je hem over de koude yoghurt gaat lepelen, maar wel nog lopend genoeg.
3
Haal de mangohoopjes uit de vriezer en dompel ze in het chocolademengsel. Leg ze opnieuw op de bakplaat en bevries nog eens 1 uur.

Tussendoortjes met yoghurt in de hoofdrol

Wist je dat je yoghurt echt niet alleen in de ochtend als ontbijt kan eten? Je maakt er de lekkerste tussendoortjes mee die vaak ook nog wat gezonder zijn door de toevoeging van yoghurt! Een heerlijk voorbeeld zijn natuurlijk de yoghurt matcha bites. Makkelijk om te maken én het ziet er meteen spectaculair uit. De yoghurt matcha bites kan je goed bewaren in de diepvries, dus maak er een aantal en pak er iedere dag eentje uit om heerlijke van te genieten.

Ook deze yoghurt bark met fruit is een aanrader. Het maken ervan kost je maar 15 minuutjes van je tijd, vervolgens moet het bevriezen in de diepvries en daarna kan je er lekker van genieten. Lekker ter vervanging van een ijsje! Wij kiezen ervoor om mango en aardbeien te verwerken in de yoghurt bark, maar eigenlijk kan je elke fruitsoort kiezen die jij lekker vindt.

Gek op ijsjes? Maak dan deze yoghurtijslolly met bosbessen! De binnenkant is gemaakt van Griekse yoghurt, honing en blauwe bessen en nadat dit bevroren is in de diepvries, bedek je beide kanten met gesmolten pure chocolade. Bevries opnieuw en verdeel er vervolgens witte chocolade over én pistachenoten. Een plaatje om te zien én ontzettend lekker!

Wanneer je op zoek bent naar een lekker dessert, is deze abrikozen-yoghurt plaatcake een aanrader. De combinatie van de frisse yoghurt en de abrikozen zorgt voor een lichtzoete smaak. De plaatcake is, inclusief de oventijd, al in 50 minuten gemaakt. Heerlijk als zomers dessert na een heerlijk diner én ontzettend lekker met een bolletje ijs!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via