Deze rabarber galette is een eenvoudige, rustieke taart met een frisse twist en is perfect voor bij de koffie of thee of als dessert. Serveer warm of lauw met een lepel extra mascarpone erop voor nét dat beetje extra.
Wanneer het zonnetje schijnt, is één ding zeker: rabarber komt er weer aan! Van april tot en met juli wordt rabarber uit de volle grond geteeld en is het dan ook op zijn best. Deze groente wordt veelal gebruikt in compotes of verwerkt in een zoet nagerecht. De dikke stelen worden in repen of stukjes gesneden wat je kan gebruiken. De smaak van rabarber is vrij uniek. Het heeft iets zuurs en je kan het zowel warm als koud eten.
Maak wanneer het seizoen van rabarber is zeker eens de rabarber aardbeien galette met mascarpone. De zoete verse aardbeien zijn een goede tegenhanger van de wat zuurdere rabarber en de mascarpone geeft een romige toevoeging. Deze klassieke rabarbertaart is ook heerlijk om een keer te maken. Een plaatje voor de ogen én voor de smaakpapillen. Voor liefhebbers van crumble is deze rabarber crumble een lekker recept om te maken. De friszure rabarber komt helemaal tot zijn recht met de knapperige crumble on top.
Naast bakrecepten kan je rabarber ook gebruiken voor andere verrassende recepten. Denk aan deze zure matten van rabarber en aardbei. De klassieke zure mat begon ooit als een lang, dun snoepje met een aardbeiensmaak en afgetopt met een laagje zure suiker. En hoewel de winkel volhangt met tal van varianten, kan je met dit makkelijke recept thuis aan de slag gaan! Wij kiezen voor een combinatie van zoete aardbeien en friszure rabarber voor een lekkere twist. Geef de klassieke tiramisu ook een twist en ga voor een rabarber tiramisu. De basis bestaat in dit recept uit lange vingers en sinaasappelsap, rabarbercampote, mascarpone, witte chocolade en on top staafjes rabarber en pistachenoten. Kleurrijk, vol van smaak en het perfecte dessert na een uitgebreid diner.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment