Gepocheerde kabeljauwhaas moeilijk om zelf te maken? Helemaal niet! Dat bewijst dit recept. Door kurkuma aan het vocht toe te voegen, krijgt de vis een mooie gouden kleur. Heerlijk met kruidige rijst en Indiase ingrediënten.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Indiase rijstsalade met gepocheerde kabeljauwhaas
Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Breng water aan de kook in een pan en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng de helft van de Garam Masala door de rijst.
2
Giet de kikkererwten af en dep droog. Verhit de olie in de pan en bak de kikkererwten in 10 min. krokant. Haal uit de pan en rooster het amandelschaafsel goudbruin in dezelfde pan.
3
Breng de kokosmelk met dezelfde hoeveelheid ml water en de kurkuma aan de kook. Pocheer hierin de kabeljauwhaas 5 min. op laag vuur. Haal de vis uit het vocht en laat uitlekken.
4
Snijd de komkommer in halve manen en de paprika in kleine blokjes. Meng de rijst samen met de kikkererwten, amandelschaafsel, komkommer, paprika en sla.
5
Meng de kwark samen met de resterende Garam Masala, zest en sap van de limoen en de helft van het zout. Snijd de koriander grof.
6
Verdeel de rijstsalade over de borden en leg de kabeljauwhaas erop. Verdeel het resterende zout over de vis. Serveer met de yoghurt dressing en garneer met de koriander.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment