cantuccini met pistachenoten
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Italiaanse cantuccini met amandelen en pistachenoten

Heerlijke Italiaanse koekjes met knapperige amandelen en pistachenoten. Perfect voor bij de koffie of thee. Als ze net uit de oven komen zijn ze nog wat zachter aan de binnenkant, maar als je ze even laat liggen, worden ze lekker knapperig. Zowel zacht als knapperig zijn deze koekjes overheerlijk.

Mijn menu planner

Ingrediënten

40 stuks
Ingrediënten

Recept italiaanse cantuccini met amandelen en pistachenoten

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
55 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kneed de bloem, suiker, het zout, de bakpoeder, vanille extract en 2/3 van de eieren tot een samenhangend deeg. Voeg de amandelen en pistachenoten toe en meng door het deeg. Voeg eventueel wat water toe indien het deeg te droog is.
2
Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken. Bestuif het aanrecht met wat bloem en maak 2 lange plakken met een lengte van ongeveer 30 cm. Leg de plakken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk lichtelijk plat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de plakken. Klop het overige ei los en bestrijk hier het deeg mee. Bak 25 min. in de oven.
3
Snijd vervolgens in schuine plakken van 1,5 cm dik. Verlaag de oventemperatuur naar 130°C en plaats de cantuccini 15 min. terug in de oven.
4
Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Noten
  • Pinda

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via