Heerlijke Italiaanse koekjes met knapperige amandelen en pistachenoten. Perfect voor bij de koffie of thee. Als ze net uit de oven komen zijn ze nog wat zachter aan de binnenkant, maar als je ze even laat liggen, worden ze lekker knapperig. Zowel zacht als knapperig zijn deze koekjes overheerlijk.
Cantuccini is een Italiaanse koek die wordt gemaakt van amandelen, suiker, bloem, eieren, boter en een beetje vanille-extract. Het deeg wordt in lange, smalle staven gebakken en daarna in schuine plakken gesneden voordat het opnieuw in de oven wordt gebakken om het knapperig en hard te maken. Cantuccini staat ook bekend als biscotti di Prato en wordt traditioneel geserveerd met een glas zoete wijn of Vin Santo om in te dippen.
Cantuccini worden vaak gedoopt in een glas zoete wijn of Vin Santo voordat ze worden gegeten, wat de koekjes zachter maakt. Ze kunnen ook gewoon als tussendoortje worden gegeten, vaak bij een kopje koffie of thee.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment