Bruine Boter Pecan Cookies
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bruine boter pecan cookies

Knapperig van buiten en chewy vanbinnen: dat zijn deze bruine boter pecan. De combinatie van pecannoten met kaneel en bebogeen pasta maakt deze koekjes extra bijzonder. Ze worden afgemaakt met een snufje zeezout voor de perfecte balans. Extra lekker op een druilerige herfstdag!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten

Bruine boter pecan cookies

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 5min
Kookmodus
1
Smelt de roomboter in een pannetje op middelhoog vuur en blijf roeren tot de boter bruin kleurt en nootachtig ruikt. Dit duurt zo’n 8-10 min. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
2
Meng ondertussen de pecannoten, bebogeen pasta en kaneel in een kom. Zet apart.
3
Klop de bruine boter met de basterdsuiker en kristalsuiker romig. Voeg het ei en vanille-extract toe en mix kort. Voeg de bloem, bakpoeder, baking soda en een snuf zout toe en meng tot een deeg. Spatel de chocolate chips en ½ van het pecan-bebogeenmengsel erdoor. Laat het deeg 30 min. rusten in de koelkast.
4
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Vorm 12 balletjes van het deeg en leg met voldoende ruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk licht aan en verdeel de overige pecan-bebogeenmix over de bovenkant van elk koekje.
5
Bak de koekjes 12-14 min. tot de randen goudbruin zijn en het midden nog zacht is. Bestrooi direct uit de oven met maldon zeezout en laat afkoelen op een rooster.

Pecannoten: onmisbaar in de keuken

Wil je een warme, nootachtige touch in je gerecht? Dan zijn pecannoten precies de toevoeging die je zoekt. Deze nootjes hebben een zachte bite en een volle smaak. Je kan ze gebruiken in zoete, maar ook hartige recepten. Of je nu wil bakken met noten, een gezonde snack zoekt of je salade een extra crunch wil geven: pecannoten zijn je beste vriend.

Recepten met pecannoten zijn in de herfst en winter extra populair. Van een klassieke pecannotentaart tot een lekker havermoutje met geroosterde pecannoten en honing. Ook in hartige gerechten zijn pecannoten een feestje: gebruik ze als topping over een geitenkaassalade of meng ze door een pompoenrisotto.

Wist je dat pecannoten ook erg voedzaam zijn? Ze zitten vol met antioxidanten, mineralen en verschillende goede vetten. Extra bewust genieten dus. De smaak van pecannoten komt nog beter naar boven als je ze even roostert in de oven of pan. Ideaal als je ze daarna gebruikt in een salade of of topping voor je havermout.

Genoeg redenen dus om pecannoten te verwerken in je recepten. Als je voor iets zoets wil gaan zoals deze koekjes, ga dan bijvoorbeeld voor de pompoencake met pecan. Je restjes oud brood opmaken én genieten van pecannoten doe je met deze broodpudding met kokos en pecan. Liever hartig? Pecannoten zijn de perfecte topping over een lichte rode bietensalade met peer en mozzarella.  Of ga voor deze herfstachtige pastasalade met pompoen, ham, pecannoten en geitenkaas. Kortom, of je nu iets feestelijks wil bakken of gewoon een doordeweekse maaltijd iets extra’s wil geven, met pecannoten zit je altijd goed.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Ei
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via