
Knapperig van buiten en chewy vanbinnen: dat zijn deze bruine boter pecan. De combinatie van pecannoten met kaneel en bebogeen pasta maakt deze koekjes extra bijzonder. Ze worden afgemaakt met een snufje zeezout voor de perfecte balans. Extra lekker op een druilerige herfstdag!
Wil je een warme, nootachtige touch in je gerecht? Dan zijn pecannoten precies de toevoeging die je zoekt. Deze nootjes hebben een zachte bite en een volle smaak. Je kan ze gebruiken in zoete, maar ook hartige recepten. Of je nu wil bakken met noten, een gezonde snack zoekt of je salade een extra crunch wil geven: pecannoten zijn je beste vriend.
Recepten met pecannoten zijn in de herfst en winter extra populair. Van een klassieke pecannotentaart tot een lekker havermoutje met geroosterde pecannoten en honing. Ook in hartige gerechten zijn pecannoten een feestje: gebruik ze als topping over een geitenkaassalade of meng ze door een pompoenrisotto.
Wist je dat pecannoten ook erg voedzaam zijn? Ze zitten vol met antioxidanten, mineralen en verschillende goede vetten. Extra bewust genieten dus. De smaak van pecannoten komt nog beter naar boven als je ze even roostert in de oven of pan. Ideaal als je ze daarna gebruikt in een salade of of topping voor je havermout.
Genoeg redenen dus om pecannoten te verwerken in je recepten. Als je voor iets zoets wil gaan zoals deze koekjes, ga dan bijvoorbeeld voor de pompoencake met pecan. Je restjes oud brood opmaken én genieten van pecannoten doe je met deze broodpudding met kokos en pecan. Liever hartig? Pecannoten zijn de perfecte topping over een lichte rode bietensalade met peer en mozzarella. Of ga voor deze herfstachtige pastasalade met pompoen, ham, pecannoten en geitenkaas. Kortom, of je nu iets feestelijks wil bakken of gewoon een doordeweekse maaltijd iets extra’s wil geven, met pecannoten zit je altijd goed.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment