Koekjes Met Witte Chocolade, Macadamia En Gedroogde Mango2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Koekjes met witte chocolade, macadamia en gedroogde mango

Knapperige koekjes met een chewy binnenkant, afgetopt met witte chocolade, macadamia noten en zoete gedroogde stukjes mango. Klinkt als een onweerstaanbare combinatie toch? Deze tropische twist op de klassieke cookie zorgt voor een smaakexplosie in de mond.

Bekijk de video van het recept onderaan de pagina.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 stuks
Ingrediënten

Koekjes met witte chocolade, macadamia en gedroogde mango

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Hak de witte chocolade, macadamia noten en gedroogde mango grof.
2
Klop de boter, basterdsuiker en kristalsuiker romig. Voeg het ei en vanille-extract toe en meng goed. Voeg de bloem, bakpoeder en een snufje zeezout toe en meng tot een deeg. Spatel ½ van de witte chocolade, macadamia noten en mango erdoor. Laat het deeg 30 min. rusten in de koelkast.
3
Verwarm de oven voor op 175°C (boven- en onderwarmte). Vorm balletjes van het deeg en leg met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het eventueel op twee met bakpapier beklede bakplaten voor genoeg ruimte. Verdeel de overige witte chocolade, macadamia noten en gedroogde mango bovenop de koekjes. Bak de koekjes in 15 min. goudbruin. Laat afkoelen op een rooster zodat ze uitharden.

De lekkerste koekjes op een rijtje

Zin om koekjes te bakken? Dat begrijpen we, want er is niets zo lekker als een knapperig koekje met een zachte, chewy binnenkant! Zo’n koekje waarvan je na één eigenlijk geen genoeg hebt en het liefst de hele koektrommel leegmaakt. Of het nu makkelijke chocolate chip cookies zijn of je meer uit wil pakken zoals het recept voor koekjes met witte chocolade, macadamia noten en gedroogde mango, er zijn tal van heerlijke koekjes recepten op Eatertainment. De lekkerste? Die zetten we graag voor je op een rijtje!

Zo zijn deze chocolate chip cookies met pistache onweerstaanbaar. De koekjes zijn lekker krokant vanbuiten, zacht vanbinnen en zitten boordevol smaken dankzij de pistachepasta en pure chocolate chips. Ook fijn: deze koekjes zijn helemaal niet moeilijk om te maken! Een andere aanrader zijn de triple chocolate cheesecake cookies. De naam zegt het al: de koekjes hebben een romige cheesecake vulling en maak je met maar liefst 3 soorten chocolade. Perfect voor de chocolade liefhebbers onder ons.

Op zoek naar gezonde recepten? Ook dan kan je gerust koekjes bakken. Zo zijn deze gezonde snickerkoekjes heerlijk! Je maakt de koekjes namelijk met amandelmeel wat zorgt voor een natuurlijke zoete smaak. Voeg daarnaast agavesiroop toe voor een zoete touch. In het midden van de koekjes komt een dadelkaramel vulling en het geheel wordt afgetopt met ongezouten pinda’s en gesmolten pure chocolade. Liever een koolhydraatarm recept? Ga dan voor deze koolhydraatarme citroenkoekjes. We vervangen in dit recept de bloem voor amandelmeel, wat zorgt voor een lekkere zoete touch. De citroen maakt het geheel wat zuurder, en de ahornsiroop geeft weer een vleugje zoetheid. Een perfecte balans!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Soja
  • Melk
  • Pinda
  • Noten
  • Ei
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via