appelcider cheesecake koekjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Appelcider cheesecake koekjes

Deze appelcider cheesecake koekjes zijn dé perfecte herfstige traktatie! Ze zijn kruidig, fruitig en heerlijk smeuïg vanbinnen. Van de vulling van roomkaas en huisgemaakte appelciderjam tot het laagje kaneelsuiker bovenop, lekker zijn ze zeker. Of je nu terugkomt van een lange herfstwandeling buiten of gewoon op de bank zit met een goed boek, deze koekjes maken van elk koffiemomentje iets speciaals.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

9 stuks
Ingrediënten

Appelcider cheesecake koekjes

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
2u 10min
Totale tijd
2u 55min
Kookmodus
1
Meng de roomkaas met 25 gr kristalsuiker. Schep 9 kleine hoopjes op een met bakpapier beklede bord en zet voor 2 uur in de vriezer.
2
Schil ondertussen de appels en snijd in kleine blokjes. Breng samen met appelciderazijn, 50 gr kristalsuiker en ½ van de kaneel aan de kook. Laat op middelhoog vuur voor ongeveer 20 min. inkoken tot een dikke jam. Laat volledig afkoelen.
3
Klop ondertussen de ongezouten roomboter met 100 gr kristalsuiker en de lichtbruine basterdsuiker luchtig. Voeg het ei en vanille-extract toe en meng tot een glad geheel. Voeg de bloem, de overige kaneel en een snufje zout toe en meng tot een deeg. Roer de appeljam voorzichtig door het deeg.
4
Verdeel het deeg in 9 porties. Druk elk bolletje plat, leg er een bevroren roomkaas hoopje in en vouw het deeg eromheen. Zorg dat de vulling goed omsloten is. Leg de gevulde deegballen op een met bakpapier beklede plaat en vries opnieuw 30 min. in.
5
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Bak de koekjes 15–18 min. tot ze goudbruin zijn aan de randen en net gaar in het midden.
6
Haal uit de oven en strooi kaneelsuiker over de koekjes. Laat afkoelen op een rooster.

Nog meer herfstige baksels

Heb je de smaak (letterlijk en figuurlijk) helemaal te pakken gekregen en wil je aan de slag met nog meer herfstrecepten? Er zijn allerlei koekjes en andere baksels met smaken die helemaal passen bij dit seizoen. Gebruik ingrediënten als pompoen, kaneel, appel en noten. Hiermee haal je de smaak én de geur van de herfst meteen in huis.

Eén van deze fijne herfstrecepten is bijvoorbeeld de pompoencake met pecan. Pompoen is een echt herfst ingrediënt en is in de maanden oktober, november en december volop verkrijgbaar. Deze cake maak je met pompoenblokjes die je tot een gladde puree pureert. De koek- en speculaaskruiden voegen heerlijk warme smaken toe en de zoete frosting en krokante pecannoten bovenop maken het geheel helemaal af. Ook fijn: je keuken ruikt nog urenlang fantastisch!

Ook een echte aanrader is de appel crumble cheesecake met pumpkin spice. Perfect voor een bijzondere gelegenheid of als je bezoek krijgt. Het romige van de cheesecake samen met de knapperige appel crumble maakt het een echte smaaksensatie. Ook met de klassieke appeltaart met kaneel kan je nooit de mist in gaan. Of je hem nu zo opeet of er een bolletje vanille-ijs bij serveert en hem als dessert op tafel zet. Als liefhebber van koekjes zit je goed met deze chocolate chip cookies met pistache. Krokant van buiten, zacht van binnen en de perfecte smaakcombinatie van chocola en pistache. En ze zijn ook nog eens makkelijk om te maken. Deze willen we iedere week wel op tafel toveren!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via