Speculoos rolls zijn de ultieme guilty pleasure voor liefhebbers van speculoos koekjes en cinnamon rolls! Zachte croissantdeeg rolletjes, gevuld met speculoospasta en koekkruimels, afgewerkt met een romige topping. Simpel om te maken, onweerstaanbaar lekker voor bij de koffie of als zoete afsluiter na het eten.
Sta je in de winkel voor de schappen met koekjes, dan zie je én speculaas én speculoos. Maar wat is nu het verschil tussen deze twee koekjes? Dat leggen we je graag uit! Speculaas is een knapperig koekje met één onmisbaar ingrediënt: speculaaskruiden. De mix voor speculaaskruiden is meestal een combinatie van kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, anijszaad, korianderzaad en witte peper. Speculoos daarentegen is een Belgische tegenhanger van het kruidige koekje speculaas. Speculoos bestaat uit tarwebloem, suiker, kaneel en plantaardige oliën. Hier worden dus geen speculaaskruiden gebruikt en de suiker zorgt voor een gekarameliseerde karakteristieke smaak.
Heb je de juiste koekjes in huis gehaald? Dan is het tijd om lekker te gaan bakken! Onze tip: speculoos rolls. Dit recept staat al in een half uur op tafel, wat ideaal is voor als je onverwachts gasten over de vloer krijgt. Het is ook lekker om te serveren als ontbijt of lunch recept in het weekend. Deze speculoos baked oats is nog zo’n top recept voor in het weekend. Je hebt het vullende van een havermout ontbijt taartje, maar de guilty pleasure door de toevoeging van speculoos. Ook lekker om een keer te maken: appeldonuts met speculoos. Door te kiezen voor appels als basis van deze donuts, is het een iets gezonder recept dan de klassieke donuts. De appel bestrijken we met een laagje speculoos en kaneelsuiker en rollen we op in taartdeeg. Even in de oven en het genieten kan beginnen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment