Smores Rolls1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vrij van vlees

S’mores rolls

Deze s’mores rolls zijn alles wat je wilt van een guilty pleasure snack: smeuïg, knapperig, sticky en onweerstaanbaar. Denk aan de klassieke s’mores met een twist. Zacht croissantdeeg gevuld met chocolade en verkruimelde koekjes, afgewerkt met marshmallow fluff en gesmolten chocolade.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

S’mores rolls

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Rol het croissantdeeg uit op een snijplank of schoon werkblad. Besmeer het deeg volledig met de chocoladepasta.
2
Verkruimel ¾ van de digestive koekjes en strooi over de chocoladepasta. Rol het deeg strak op vanaf de korte zijde en snijd in 6 gelijke plakken. Leg de rolletjes in een ovenschaal en bak 15–18 min. tot goudbruin en gaar.
3
Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
4
Verdeel de marshmallow fluff over de bovenkant van de rolls. Drizzle de gesmolten chocolade over de rolls. Breek de overige digestive koekjes in stukjes. Snijd de marshmallows doormidden en leg op elke roll een halve marshmallow en een digestive koekje. Gebruik een gasbrander om de marshmallows en marshmallow fluff licht te karameliseren.

Tip: je kan de melkchocolade eventueel ook smelten in de magnetron.

Aan de slag onweerstaanbare s’mores

Ben jij al bekend met deze heerlijke zoete Amerikaanse lekkernij? S’mores zijn eigenlijk heel simpel om te maken. Het is een graham cracker sandwich met daartussen chocolade en zachte marshmallows. Vaak worden s’mores bereid op de barbecue, maar je kan het ook zeker klaarmaken in de oven. Heb je een barbecue op de planning staan? Ga dan zeker eens voor deze chocolade-kardemomkoekjes met s’mores dip. Deze smakelijke traktatie is ideaal om de barbecueavond mee af te sluiten. Lekker gezellig met zijn allen crackers dippen. Ook voor de wat koudere dagen zijn s’mores altijd een goed idee, het is wat ons betreft hét antwoord wanneer je lichaam snakt naar comfort food.

Wil je een variant maken op de klassieke s’mores? Probeer eens deze s’mores flappen. In plaats van appel vullen we het bladerdeeg met marshmallows en chocolade. Het resultaat? Onweerstaanbare s’mores flappen! Liefhebber van cinnamon rolls? Ga dan aan de slag met onze s’mores rolls. Deze guilty pleasure is zeker een succes. Het zachte croissantdeeg vullen we met chocoladepasta, toppen we af met verkruimelde digestive koekjes, marshmallow fluff, wat extra chocolade en marshmallows en vervolgens branden we dit kort aan voor een gekaramelliseerd effect. Heerlijk!

Liefhebber van de klassieke brownie? Ga dan ook zeker voor deze twist en maak s‘mores brownies. Dankzij de knapperige bodem van digestive koekjes, de smeuïge brownie en de zoete verrassing van het gebrande eiwit bovenop is deze brownie goddelijk van smaak. En het fijne is: het is helemaal niet moeilijk om te maken!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via