Oreo Rolls1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Oreo rolls

Oreo rolls zijn de droom van iedere zoetekauw: croissantrolletjes gevuld met romige chocolade en Oreo’s, afgewerkt met een roomkaasglazuur. Zo gemaakt en heerlijk om te serveren als dessert of bij de brunch in het weekend!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten

Oreo rolls

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Rol het croissantdeeg uit tot een rechthoek. Besmeer het deeg volledig met de chocoladepasta.
2
Verkruimel 2/3 van de Oreo’s grof (laat wat stukjes heel voor extra textuur) en strooi over de chocoladepasta. Rol het deeg strak op vanaf de korte zijde en snijd in 6 gelijke plakken. Leg de rolletjes in een ovenschaal en bak 15–18 min. tot goudbruin en gaar.
3
Meng ondertussen de roomkaas met de poedersuiker en het vanille-extract tot een glad glazuur. Laat de rolls even afkoelen en verdeel het glazuur erover.
4
Verkruimel de overige Oreo’s bovenop als topping.

Onweerstaanbare recepten met Oreo

Sinds een aantal jaar zijn deze ronde koekjes met vanille crème vulling niet meer weg te denken. Zo zijn Oreo’s lekker om te serveren bij de koffie of thee, om te eten als tussendoortje, maar ook heerlijk om te verwerken in tal van bakrecepten. De koekjes zijn geheel vegan, wat ideaal is voor wanneer je op zoek bent naar een vegan bakrecept. Je merkt namelijk niet dat het om een vegan koekje gaat! Ondertussen zijn er tal van varianten te vinden van de klassieke Oreo koekjes, denk aan Oreo raspberry & vanilla, Oreo Double creme en Oreo Golden.

Wil je een keer gaan bakken met deze goddelijke koekjes? Dan hebben we genoeg inspiratie voor je! Ga zeker eens aan de slag met deze makkelijke Oreo rolls. De basis bestaat uit croissantdeeg, gevuld met chocoladepasta en verkruimelde Oreo’s. De rolls toppen we af met een roomkaasglazuur en extra Oreo’s. Heerlijk! Deze Oreo cheesecake bars zijn ook echt een aanrader. Je hebt er wat geduld voor nodig, maar het wachten is het meer dan waard. Met een knapperige bodem van Oreo’s, cheesecake vulling met Oreo en een topping van, hoe kan het ook anders, Oreo is het zeker een feestje.

Oreo alleen geschikt voor gebak? Nee hoor, ook voor het ontbijt kan je Oreo gebruiken! Zo maken we in dit recept baked oats met Oreo. De gebakken havermout uit de oven mengen we met cacaopoeder en Oreo’s en het geheel toppen we af met extra koekjes. Lekker om te serveren als uitgebreid ontbijt in het weekend, maar ook zeker lekker als lunch recept of als traktatie!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via