Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Appeltaart havermout cookie skillet

Hou je van havermoutkoekjes en appeltaart? Dan ga je dit baksel fantastisch vinden. Het is de perfecte kruising tussen een chewy havermoutkoekje en een warme appeltaart. Het gerecht wordt gemaakt in een skillet en geserveerd met een bolletje vanille-ijs. Pluspunt: je keuken gaat er ook nog eens heerlijk van ruiken! Wij zijn fan.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Extra benodigheden

Appeltaart havermout cookie skillet

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte). Vet een ovenbestendige koekenpan of skillet in.
2
Klop de roomboter, basterdsuiker en vanille-extract romig. Voeg de eieren toe en meng kort. Voeg bloem, havermout, bakpoeder en zout toe en meng tot een stevig koekdeeg. Spatel de pure en witte chocolade chips erdoor.
3
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Meng met kaneel en ahornsiroop en bak 5 min. in een sauspan.
4
Verdeel ½ van het koekdeeg over de bodem van de koekenpan. Verdeel de appelvulling erover en lepel de rest van het deeg er in delen bovenop. Druk licht aan. Bak 30 min. in de oven tot goudbruin.
5
Serveer warm met een bol vanille-ijs.

Bakken met havermout: lekker én gezond

 

Van zondagse ontbijtjes en gezonde snacks tot fijne baksels voor bij je vaste koffiemomentjes, havermout kun je in allerlei recepten verwerken. Het geeft je bakgerechten een lekkere, volle smaak en het heeft een vullend effect. Je kunt ontzettend goed variëren met havermout, dat maakt het bakken ermee zo leuk!

 

Een populair ontbijtje met havermout: de havermout-banaan pannenkoekjes. Deze staan in een mum van tijd op tafel en zorgen voor een goede start van de dag. Je maakt er helemaal een feestje van met deze haverwafels met gebakken appeltjes. De wafels krijgen een zoete smaak door de appelmoes in het beslag en de havervlokken maken ze tegelijkertijd voedzaam. Op zoek naar een gezonde snack voor tussendoor? Probeer dan eens onze makkelijke banaan-havermoutkoekjes met kokos. Of deze mueslirepen met abrikozen en pompoenpitjes.

 

Je kunt havermout op verschillende manieren verwerken in je gerechten. Gemalen havermout is perfect voor luchtige pannenkoekjes of muffins. Je hoeft de havervlokken alleen maar even in de blender te blenden. Grove havervlokken zijn juist weer ideaal voor mueslirepen of zelfgemaakte granola. Met een beetje honing, noten, cacaonibs of kokos geef je er heelmaal je eigen draai aan.

 

Havermout is niet alleen lekker, maar ook heel voedzaam. Het bevat allerlei voedingsstoffen zoals vezels, vitaminen B1 en B5 en mineralen. De verzels zorgen voor een langer vol gevoel, een gezonde spijsvertering en het verlagen van het ‘slechte’ cholesterol. Dat verkleint weer het risico op hart- en vaatziekten. Lekker verantwoord snacken van bijvoorbeeld je havermout bananenbrood dus!

 

 

 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via