Kalfsschnitzel Met Gepofte Aardappel En Prei
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Kalfsschnitzel met gepofte aardappel en prei

Wist jij dat de schnitzel van oorsprong Italiaans is? In tegenstelling tot wat veel mensen denken, werd de schnitzel pas later in Oostenrijk geïntroduceerd door de Oostenrijkse veldmaarschalk Radetzky, die verliefd werd op het knapperige stukje vlees.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept kalfsschnitzel met gepofte aardappel en prei

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de aardappels met schil schoon. Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Kook de aardappels in 10 min. gaar.
2
Droog de aardappels af en wikkel in aluminiumfolie. Pof de aardappels circa 30 min. in de oven.
3
Sla ondertussen de kalfsoesters tussen 2 bakpapiertjes plat. Breng op smaak met peper en zout. Klop het ei los in een diep bord. Doe in een ander diep bord een laagje bloem en in een derde bord het paneermeel. Haal de kalfsoesters door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door het paneermeel.
4
Was de prei en snijd in grove stukken. Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Kook de prei in 10 min. gaar. Giet af en roer de kookroom en mosterd door de prei.
5
Smelt de bakboter in een ruime koekenpan. Bak de schnitzels 3 min. per kant goudbruin en krokant. Snijd de citroen in plakken en zet apart.
6
Hak de bieslook fijn. Meng de crème fraîche met de bieslook en peper en zout naar smaak. Haal de aardappels uit de aluminiumfolie en snijd in de lengte in. Vul de gepofte aardappels met het crème fraîche mengsel.
7
Serveer de kalfsschnitzel met de gevulde gepofte aardappel, de romige prei en schijfjes citroen.

Hoe lang moet een kalfsschnitzel bakken?

Het lijkt simpel, maar een perfecte kalfsschnitzel bakken vergt wat focus! Je wilt natuurlijk een lekker krokant korstje om de kalfsschnitzel. De baktijd hangt echter af van de dikte van de kalfsschnitzel, maar bak de schnitzels 3 min. per kant goudbruin en krokant.

Hoe krijg je een kalfsschnitzel lekker krokant?

Om een kalfsschnitzel lekker krokant te maken, is het belangrijk om eerst de koekenpan goed op temperatuur te laten komen voordat je gaat bakken. Smelt vervolgens de bakboter en wacht tot deze goudbruin van kleur is. Bak vervolgens hier de schnitzels in voor 3 min. per kant goudbruin en krokant.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Ei
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via