Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de aardappels met schil schoon. Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Kook de aardappels in 10 min. gaar.
2
Droog de aardappels af en wikkel in aluminiumfolie. Pof de aardappels circa 30 min. in de oven.
3
Sla ondertussen de kalfsoesters tussen 2 bakpapiertjes plat. Breng op smaak met peper en zout. Klop het ei los in een diep bord. Doe in een ander diep bord een laagje bloem en in een derde bord het paneermeel. Haal de kalfsoesters door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door het paneermeel.
4
Was de prei en snijd in grove stukken. Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Kook de prei in 10 min. gaar. Giet af en roer de kookroom en mosterd door de prei.
5
Smelt de bakboter in een ruime koekenpan. Bak de schnitzels 3 min. per kant goudbruin en krokant. Snijd de citroen in plakken en zet apart.
6
Hak de bieslook fijn. Meng de crème fraîche met de bieslook en peper en zout naar smaak. Haal de aardappels uit de aluminiumfolie en snijd in de lengte in. Vul de gepofte aardappels met het crème fraîche mengsel.
7
Serveer de kalfsschnitzel met de gevulde gepofte aardappel, de romige prei en schijfjes citroen.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.