Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Knakworstjes in bladerdeeg

Sommige mensen kennen dit bladerdeeghapje misschien als traktatie vroeger op school of als borrelhapje thuis. Maar dit hapje is ook perfect als onderdeel van je lunch in de broodtrommel. Het is misschien niet geschikt voor iedere dag, maar wél heel lekker als afwisseling.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten

Recept knakworstjes in bladerdeeg

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien.
2
Besmeer de plakken bladerdeeg met de smeerkaas en laat daarbij 0,5 cm van de randen vrij. Snijd de plakken diagonaal door.
3
Laat de knakworstjes goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Rol de worstjes in het bladerdeeg. Druk de randen van het bladerdeeg lichtjes aan.
4
Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg met ei. Bak de bladerdeegbroodjes in 20 tot 25 min. op 200°C goudbruin, dit kan per oven verschillen.

Pigs in a blanket

Knakworstjes in bladerdeeg worden ook wel ‘pigs in a blanket’ genoemd. In het Verenigd Koninkrijk wordt met pigs in a blanket een cocktailworstje omhuld in spek bedoeld, maar in Amerika bedoelen ze een hot dog omwikkeld in croissantdeeg. De pigs in a blanket die wij kennen in Nederland is eigenlijk een combinatie van beide: knakworstjes omwikkeld in bladerdeeg. Ideaal om uit te delen als traktatie.

Meer recepten met bladerdeeg

Je kan veel meer met bladerdeeg dan je denkt. Zo kan je van bladerdeeg een lekkere plaattaart maken, zoals dit recept voor plaattaart net zomerfruit. Of maak lekkere chocolate rolls van bladerdeeg: hartstikke handig wanneer je restjes chocolade wil opmaken. En op de receptenpagina vind je nog veel meer recepten met bladerdeeg. Neem eens een kijkje en laat je verrassen.

Hoe lang moet een knakworst in bladerdeeg in de oven?

In ons recept bakken we de knakworstjes in bladerdeeg 20 tot 25 minuten, dit doen we in de oven op 200 graden. Om ze mooi goudbruin te krijgen bestrijken we het bladerdeeg met een losgeklopt ei voordat ze de oven in gaan.

Hoe kun je een knakworst in bladerdeeg het beste bewaren?

Gebakken bladerdeeghapjes kun je het beste invriezen om ze te kunnen bewaren. Bewaar ze luchtdicht, dan blijven ze tot wel 2 maanden goed. Wanneer je ze later weer wilt eten kun je ze ontdooien en even opwarmen in de oven.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via