Sommige mensen kennen dit bladerdeeghapje misschien als traktatie vroeger op school of als borrelhapje thuis. Maar dit hapje is ook perfect als onderdeel van je lunch in de broodtrommel. Het is misschien niet geschikt voor iedere dag, maar wél heel lekker als afwisseling.
Knakworstjes in bladerdeeg worden ook wel ‘pigs in a blanket’ genoemd. In het Verenigd Koninkrijk wordt met pigs in a blanket een cocktailworstje omhuld in spek bedoeld, maar in Amerika bedoelen ze een hot dog omwikkeld in croissantdeeg. De pigs in a blanket die wij kennen in Nederland is eigenlijk een combinatie van beide: knakworstjes omwikkeld in bladerdeeg. Ideaal om uit te delen als traktatie.
Je kan veel meer met bladerdeeg dan je denkt. Zo kan je van bladerdeeg een lekkere plaattaart maken, zoals dit recept voor plaattaart net zomerfruit. Of maak lekkere chocolate rolls van bladerdeeg: hartstikke handig wanneer je restjes chocolade wil opmaken. En op de receptenpagina vind je nog veel meer recepten met bladerdeeg. Neem eens een kijkje en laat je verrassen.
In ons recept bakken we de knakworstjes in bladerdeeg 20 tot 25 minuten, dit doen we in de oven op 200 graden. Om ze mooi goudbruin te krijgen bestrijken we het bladerdeeg met een losgeklopt ei voordat ze de oven in gaan.
Gebakken bladerdeeghapjes kun je het beste invriezen om ze te kunnen bewaren. Bewaar ze luchtdicht, dan blijven ze tot wel 2 maanden goed. Wanneer je ze later weer wilt eten kun je ze ontdooien en even opwarmen in de oven.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment