Chocolate rolls
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Chocolate rolls

Restjes chocolade bieden een mooie aangelegenheid om wat lekkers mee te maken. De cinnamon rolls zijn bekend, maar de variant met chocolade zijn net zo lekker. Restjes chocolade zijn ook lekker om te verwerken in koekjes, brownies of cakes!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten

Recept chocolate rolls

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg het bladerdeeg buiten de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Smelt 100 gr chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Hak de overige chocolade fijn en hak de hazelnoten grof.
2
Rol het bladerdeeg uit en bestrijk met de gesmolten chocolade. Laat 1 cm van de randen vrij. Verdeel de gehakte chocolade, hazelnoten en kaneel over het mengsel.
3
Rol het bladerdeeg vanaf de lange zijde strak op tot een rol. Snijd met een scherp mes de rol deeg in 12 plakjes.
4
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes erop en laat daarbij voldoende ruimte vrij tussen de plakjes. Bak in de oven voor 15-20 min. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen.
5
Maak ondertussen het glazuur. Zeef de poedersuiker en meng met de melk tot een papje. Voeg meer poedersuiker toe voor een dikker glazuur. Schenk over de rolletjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Noten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via