Maiskolf Cheddar Bacon 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Maïskolf cheddar bacon van de barbecue

Maïskolven van de barbecue zijn natuurlijk een heerlijk bijgerecht voor bij een gezellige barbecue avond! Hoe leuk is het om de maïskolven nóg lekkerder te maken met toppings? In dit gerecht kiezen we ervoor om de maïskolven af te toppen met cheddar, bacon, knoflooksaus en bieslook. Dat wordt smullen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept maïskolf cheddar bacon van de barbecue

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Steek de barbecue aan. Mix de boter met de American Ranch en smeer er de maïskolven rondom mee in. Gril de maïskolven vervolgens in 10 min. op de barbecue rondom goudbruin.
2
Leg ondertussen ook de bacon op de grill en bak in 3 min. krokant. Snijd in kleine stukjes.
3
Verdeel de cheddar en bacon over de maiskolven en leg nog 3 min. terug op de barbecue om de kaas te laten smelten.
4
Hak de bieslook fijn. Garneer de maïskolven met de knoflooksaus en bieslook.

De lekkerste gerechten voor een avondje barbecueën

De zon laat zichzelf eindelijk weer eens wat vaker zien en dat betekent in deze periode van het jaar één ding: de barbecue wordt weer vaker aangestoken! Tijd om inspiratie te doen voor de lekkerste gerechten die je kan bereiden op de barbecue. Wij geven je hieronder een aantal tips voor vegetarische gerechten van de barbecue, recepten met vlees én met vis.

  • Vispakketjes mogen in onze ogen niet ontbreken. Een heerlijk voorbeeld is deze gevulde dorade met sinaasappel. Malse vis gecombineerd met het frisse van de sinaasappel, dat klinkt toch verrukkelijk? Het handige is dat je de dorade van tevoren kan voorbereiden en kan vullen, zodat je de vispakketjes op het moment zelf alleen nog maar op de barbecue hoeft te leggen.
  • Een heerlijk vegetarisch barbecue gerecht is dit recept voor gegrilde zoete aardappel met halloumi. Wedden dat dit gerecht ook bij de niet-vegetariërs ontzettend in de smaak gaat vallen? Snijd de zoete aardappel in blokjes, meng dit met ui, knoflook, rozemarijn en olijfolie en bak het in een grillschaal op de barbecue. Rooster vervolgens de plakjes halloumi op de barbecue en top het geheel af met peterselie.
  • Gek op een stuk mals vlees? Ga dan voor dit Aziatisch gepekeld buikspek van de barbecue. Door buikspek langzaam te garen krijgt het een verrukkelijke smaak. In dit recept kiezen we er ook nog eens voor om het buikspek nat te pekelen, waardoor het extra mals blijft tijdens de bereiding op de barbecue. Als dat niet smullen wordt!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via