In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gevulde dorade met sinaasappel

Het is eindelijk weer tijd om te barbecueën! Ga naast de klassieke vleesgerechten als spareribs en kipsaté ook eens voor een visje van de barbecue. In dit recept van DekaMarkt kiezen we voor een dorade, die wordt gevuld met sinaasappel, venkel en cherrytomaten. Maak af met wat witte wijn en kappertjes, gril op de barbecue en het resultaat is een goddelijk stukje vis.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept gevulde dorade met sinaasappel

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
55 min
Kookmodus
1
Steek de barbecue aan. Snijd de sinaasappel in halve maantjes. Snijd het loof van de venkel en bewaar dit. Schaaf de venkel op een mandoline en halveer de tomaatjes.
2
Vul de dorade met sinaasappel en venkel. Scheur 2 stukken aluminiumfolie af en leg de dorades op de folie.
3
Verdeel de olijfolie, witte wijn, kappertjes en de tomaatjes over de dorade. Breng op smaak met peper en zout en vouw het aluminiumfolie dicht.
4
Leg de vispakketjes op de barbecue en gaar 20 min. Haal de pakketjes van de barbecue en vouw open, garneer met het loof van de venkel.

Tip: geen mandoline? Snijd de venkel dan voorzichtig met een mes.

Een delicate vis: dorade

Dorade, ook bekend als goudbrasem, is een heerlijke vissoort die zijn oorsprong vindt in de Middellandse Zee. Het is een populaire vis in de Mediterrane keuken en staat bekend om zijn delicate smaak en stevige vlees.

De dorade heeft een zilverkleurige huid met gouden tinten, vandaar de naam ‘goudbrasem’. Het is een vette vis met een milde, zoete smaak. Het vlees is stevig en sappig, waardoor het perfect is voor verschillende bereidingsmethoden, waaronder de barbecue.

Bij het bereiden van dorade op de barbecue is het belangrijk om de vis goed te kruiden en te marineren. Een eenvoudige, maar smaakvolle marinade kan bestaan uit olijfolie, witte wijn, kappertjes en simpele kruiden zoals peper en zout. Het is ook lekker om de dorade te vullen met bijvoorbeeld sinaasappel, venkel en cherrytomaten. Of wat dacht je van dorade in zoutkorst? Laat de dorade gedurende 20 à 30 minuten tot een uur marineren, zodat de smaken goed kunnen intrekken, of maak er met aluminiumfolie een pakketje van, zodat de marinade in de dorade trekt wanneer je het grilt.

Voor het grillen van de dorade op de barbecue, is het handig om de vis eerst goed schoon te maken en te ontschubben. Wil je dit liever zelf niet doen, vraag het aan de visboer! Dan weet je zeker dat alles weg is. De dorade is klaar wanneer het vlees gemakkelijk van de graat loslaat en een mooie goudbruine kleur heeft gekregen. Serveer de gegrilde dorade met een verse salade en knapperig brood om te genieten van een heerlijke mediterrane maaltijd vol smaak en zomerse sfeer.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via