Aziatisch Gepekeld Buikspek Van De Barbecue
Niveau
Gevorderd
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Aziatisch gepekeld buikspek van de barbecue

Varkensbuikspek is een zeer sappig, vet gedeelte van het varken. Door dit vlees langzaam te garen krijg je de lekkerste smaak. Wij brengen het stukje vlees extra op smaak door het buikspek nat te pekelen: zo blijft het vlees super mals tijdens de bereiding.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten pekel
Ingrediënten marinade
Ingrediënten gegrilde groenten
Extra keukenbenodigdheden

Recept aziatisch gepekeld buikspek van de barbecue

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
14u 0min
Totale tijd
14u 30min
Kookmodus
1
Pel de ui en steek de kruidnagels in de ui. Meng in een grote kom het water en alle andere ingrediënten van de pekel, behalve het buikspek. Voeg vervolgens het stuk buikspek toe en zorg dat het buikspek helemaal onder water staat. Zet dit minimaal 12 uur in de koelkast om te pekelen.
2
Haal het buikspek uit de pekel, spoel af onder stromend water en dep droog.
3
Meng alle ingrediënten van de marinade en lak het buikspek met een kwast in met ¼ van de marinade.
4
Bereid het buikspek op de barbecue. Breng de barbecue naar een temperatuur van ±120°C en leg het buikspek op een barbecuerooster, met de zwoerdkant naar boven. Smeer met een kwast om de 30 min. het buikspek in met ¼ van de marinade. Het buikspek is klaar als dit een kerntemperatuur van 70°C bereikt, dit is na ongeveer 2 uur.
5
Snijd ondertussen de paksoi doormidden. Snijd 1 cm van de onderkant van de bimi af en snijd de uiteinden van de snijbonen af. Blancheer de snijbonen in kokend water. Gril de paksoi, bimi en snijbonen 5 min. op de barbecue.
6
Draai het buikspek om en leg met zwoerdkant op direct vuur en bak het zwoerd krokant.
7
Haal het buikspek en de groenten van de barbecue. Snijd het buikspek in mooie plakken en serveer met extra koriander en rode peper. Garneer de gegrilde groenten met sesamzaad.

Steek jij de barbecue graag aan? Probeer dan ook eens deze zalm op een rookplank!

Aziatisch gepekeld buikspek van de barbecue
Aziatisch gepekeld buikspek van de barbecue

Wat eet je bij buikspek?

Buikspek is een vettig stuk vlees zonder bot uit de buik van een varken. Het vlees kun je op verschillende manieren bereiden, buikspek kun je dus gewoon bij je avondeten als vlees eten. Wat je hier graag bij eet is voor iedereen verschillend, denk bijvoorbeeld aan aardappeltjes, salade, gebakken groenten of frietjes.

Hoe lang moet buikspek op de bbq?

Buikspek kun je op verschillende manieren bereiden, als je dit wilt doen op de BBQ kun je dit het beste 2 uur lang langzaam laten garen tot het vlees 70 graden is. Op deze manier wordt het heerlijk zacht! Wat erg lekker is om ernaast te eten tijdens het BBQ’en zijn bijvoorbeeld salades of (gebakken) aardappelen.

Wanneer is buikspek gaar?

Buikspek kun je bijvoorbeeld laten garen in oven of op de BBQ, wanneer het vlees de temperatuur van 70 graden bereikt, weet je dat het gaar is. Buikspek kun je ook ‘slow cooken’. Dit duurt dan wel wat langer, zo’n 3 uur ongeveer.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Aziatisch
Soort
Barbecue
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via