Varkensbuikspek is een zeer sappig, vet gedeelte van het varken. Door dit vlees langzaam te garen krijg je de lekkerste smaak. Wij brengen het stukje vlees extra op smaak door het buikspek nat te pekelen: zo blijft het vlees super mals tijdens de bereiding.
Steek jij de barbecue graag aan? Probeer dan ook eens deze zalm op een rookplank!
Buikspek is een vettig stuk vlees zonder bot uit de buik van een varken. Het vlees kun je op verschillende manieren bereiden, buikspek kun je dus gewoon bij je avondeten als vlees eten. Wat je hier graag bij eet is voor iedereen verschillend, denk bijvoorbeeld aan aardappeltjes, salade, gebakken groenten of frietjes.
Buikspek kun je op verschillende manieren bereiden, als je dit wilt doen op de BBQ kun je dit het beste 2 uur lang langzaam laten garen tot het vlees 70 graden is. Op deze manier wordt het heerlijk zacht! Wat erg lekker is om ernaast te eten tijdens het BBQ’en zijn bijvoorbeeld salades of (gebakken) aardappelen.
Buikspek kun je bijvoorbeeld laten garen in oven of op de BBQ, wanneer het vlees de temperatuur van 70 graden bereikt, weet je dat het gaar is. Buikspek kun je ook ‘slow cooken’. Dit duurt dan wel wat langer, zo’n 3 uur ongeveer.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment