Oeuf en cocotte met gerookte zalm
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Oeuf en cocotte met gerookte zalm

Oeuf en cocotte zijn eieren uit de oven in een schaaltje. Dit Franse gerecht is het lekkerste wanneer het ei net gestold is. We serveren het mengsel van ei in dit recept met gerookte zalm. Maar bijna alle variaties zijn mogelijk en dat maakt het een perfecte basis voor een no waste recept.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept oeuf en cocotte met gerookte zalm

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de ovenschaaltjes in met olijfolie. Kook de peultjes in 5 min. beetgaar in een pan met water met zout. Giet de peultjes af.
2
Roerbak de spinazie tot het geslonken is. Verdeel de spinazie samen met de peultjes in de ovenschaaltjes.
3
Klop de slagroom samen met de helft van de eieren in mengkom en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de ovenschaaltjes.
4
Snijd de zalm in reepjes en leg in de ovenschaaltjes. Schep vervolgens 1 el crème fraîche in ieder ovenschaaltje. Plaats de ovenschaaltjes ca. 20 min. in de oven of totdat het ei net gestold is. Bak de stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakkingen.
5
Haal de schaaltjes uit de oven en breek boven ieder schaaltje een ei. Zet voor nog eens 5 min. in de oven of totdat het eiwit gestold is.
6
Hak de dille fijn. Garneer de oeuf en cocotte met de dille en kappertjes. Rasp de citroen boven het gerecht. Snijd het stokboord in stukjes en serveer de oeuf en cocotte met gerookte zalm en knapperig stukjes stokbrood.

Wat is oeuf en cocotte?

Oeuf en cocotte is een Frans gerecht dat verwijst naar een ei dat in een bakje of cocotte wordt gebakken. Het ei wordt gebroken in een individueel bakje, vaak met toevoegingen zoals room, kaas, kruiden of groenten, en vervolgens gebakken tot het eiwit gestold is en de dooier nog zacht is.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Vis
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Bijgerechten
Cuisine
Frans
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via