Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de ovenschaaltjes in met olijfolie. Kook de peultjes in 5 min. beetgaar in een pan met water met zout. Giet de peultjes af.
2
Roerbak de spinazie tot het geslonken is. Verdeel de spinazie samen met de peultjes in de ovenschaaltjes.
3
Klop de slagroom samen met de helft van de eieren in mengkom en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de ovenschaaltjes.
4
Snijd de zalm in reepjes en leg in de ovenschaaltjes. Schep vervolgens 1 el crème fraîche in ieder ovenschaaltje. Plaats de ovenschaaltjes ca. 20 min. in de oven of totdat het ei net gestold is. Bak de stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakkingen.
5
Haal de schaaltjes uit de oven en breek boven ieder schaaltje een ei. Zet voor nog eens 5 min. in de oven of totdat het eiwit gestold is.
6
Hak de dille fijn. Garneer de oeuf en cocotte met de dille en kappertjes. Rasp de citroen boven het gerecht. Snijd het stokboord in stukjes en serveer de oeuf en cocotte met gerookte zalm en knapperig stukjes stokbrood.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.