In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Ontbijtkoek met nootmuskaat en roomboter

Kan jij ook zo genieten van een lekker plakje ontbijtkoek met roomboter in de ochtend of middag? Dit is een gezondere variant van de ontbijtkoek met een heerlijke kruidige smaak door de toevoeging van nootmuskaat, kaneel en gember.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept ontbijtkoek met nootmuskaat en roomboter

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 170ºC. Week de dadels 10 min. in kokendheet water en giet af. Meng de dadels met de appelstroop en amandelmelk in een keukenmachine en schenk in een grote mengkom.
2
Snijd de noten grof. Voeg speltmeel, kaneel, nootmuskaat, gember en bakpoeder toe aan het dadelmengsel en roer tot een glad beslag. Meng de noten door het beslag en zorg dat de noten goed zijn verdeeld door het beslag.
3
Bekleed een cakevorm (30 cm) met bakpapier en giet het beslag hierin. Verdeel het amandelschaafsel over de bovenkant van de ontbijtkoek.
4
Bak de ontbijtkoek 40 min. in de oven. Controleer of de ontbijtkoek gaar is door er een satéprikker in te steken. Is deze droog? Dan is de ontbijtkoek gaar. Haal uit de oven en laat afkoelen.
5
Serveer de ontbijtkoek met roomboter.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via