
Heb jij bananen in de fruitschaal liggen die nét te rijp zijn? Gooi ze niet weg, maar verwerk ze in een bananenbrood! Bananenbrood is namelijk altijd een goed idee. Kies voor een makkelijk recept of probeer eens wat nieuws zoals dit crunchy kaneel bananenbrood. Een smeuïg bananenbrood met een knapperige kruimellaag van vanille, suiker en parelsuiker.
Soms heb je nét wat te veel fruit in huis gehaald, waardoor het blijft liggen. Je kan ervoor kiezen om het weg te gooien, maar dat is hartstikke zonde! Overrijp fruit kan je namelijk in tal van gerechten verwerken. Denk aan smoothies, jam, fruitrolletjes of verschillende baksels. Overrijpe bananen kun je goed gebruiken voor bananenbrood. Zo wordt je bananenbrood namelijk lekker smeuïg en krijgt het een natuurlijke zoete smaak. Ander fruit dat je kan gebruiken voor diverse baksels zijn peren en appels. Denk aan muffins en cakes. Overrijp fruit kan je ook drogen. Snijd het fruit in plakjes en droog het in de oven op 100°C voor 3 tot 5 uur. Een gezond recept voor als tussendoortje!
Liefhebber van smoothies? Dit is de gemakkelijkste optie om je overrijpe fruitsoorten te verwerken. Mix het met wat yoghurt, melk of sap en blend het tot een heerlijke smoothie. Tip: snijd je fruit in blokjes en vries het in. Diepvriesfruit is namelijk perfect voor een koude smoothie op een warmere dag. Je kan overrijp fruit ook verwerken in diverse maaltijden. Denk aan een salade, lunch recept of ontbijt. Maak bijvoorbeeld een roodlofsalade met peer en bloemen, maak gevulde French toast met sappige aardbeien of kies voor deze bosbessen mango chia mousse als ontbijt. Zo zie je maar: er zijn tal van mogelijkheden om je overrijpe fruit uit de koelkast op te maken. Laat je inspireren, kies je favoriete recept en ga aan de slag!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment