Crunchy Kaneel Bananenbrood
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Crunchy kaneel bananenbrood

Heb jij bananen in de fruitschaal liggen die nét te rijp zijn? Gooi ze niet weg, maar verwerk ze in een bananenbrood! Bananenbrood is namelijk altijd een goed idee. Kies voor een makkelijk recept of probeer eens wat nieuws zoals dit crunchy kaneel bananenbrood. Een smeuïg bananenbrood met een knapperige kruimellaag van vanille, suiker en parelsuiker.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Crunchy kaneel bananenbrood

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 15min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in met 10 gr roomboter en bekleed met bakpapier.
2
Prak de bananen in een kom. Smelt 150 gr roomboter. Meng de eieren, 100 gr lichte basterdsuiker, kristalsuiker, kaneel, vanille-extract en gesmolten boter door elkaar. Voeg 200 gr tarwebloem, bakpoeder, het zout en 30 gr parelsuiker toe en roer tot een glad beslag. Schep in de cakevorm.
3
Meng 150 gr ongezouten roomboter met 100 gr lichte basterdsuiker en 80 gr tarwebloem voor de kruimel topping tot grove kruimels. Verdeel over het beslag en bestrooi met 20 gr parelsuiker.
4
Bak het crunchy kaneel bananenbrood in ca. 60 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een rooster.

Wat te doen met overrijp fruit?

Soms heb je nét wat te veel fruit in huis gehaald, waardoor het blijft liggen. Je kan ervoor kiezen om het weg te gooien, maar dat is hartstikke zonde! Overrijp fruit kan je namelijk in tal van gerechten verwerken. Denk aan smoothies, jam, fruitrolletjes of verschillende baksels. Overrijpe bananen kun je goed gebruiken voor bananenbrood. Zo wordt je bananenbrood namelijk lekker smeuïg en krijgt het een natuurlijke zoete smaak. Ander fruit dat je kan gebruiken voor diverse baksels zijn peren en appels. Denk aan muffins en cakes. Overrijp fruit kan je ook drogen. Snijd het fruit in plakjes en droog het in de oven op 100°C voor 3 tot 5 uur. Een gezond recept voor als tussendoortje!

Liefhebber van smoothies? Dit is de gemakkelijkste optie om je overrijpe fruitsoorten te verwerken. Mix het met wat yoghurt, melk of sap en blend het tot een heerlijke smoothie. Tip: snijd je fruit in blokjes en vries het in. Diepvriesfruit is namelijk perfect voor een koude smoothie op een warmere dag. Je kan overrijp fruit ook verwerken in diverse maaltijden. Denk aan een salade, lunch recept of ontbijt. Maak bijvoorbeeld een roodlofsalade met peer en bloemen, maak gevulde French toast met sappige aardbeien of kies voor deze bosbessen mango chia mousse als ontbijt. Zo zie je maar: er zijn tal van mogelijkheden om je overrijpe fruit uit de koelkast op te maken. Laat je inspireren, kies je favoriete recept en ga aan de slag!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Ei
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via