Orange posset
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Orange posset

Een zomers ijsje op een leuke manier gepresenteerd? Maak kennis met orange posset. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is sinaasappelsap mengen met slagroom en suiker. Makkelijker wordt het niet.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept orange posset

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
3u 15min
Kookmodus
1
Rasp de oranje schil van 1/3 van de sinaasappels (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en vang op in een steelpannetje. Roer de suiker erdoor en voeg de slagroom toe. Verwarm het pannetje op middelhoog vuur en laat zachtjes pruttelen terwijl je met een garde roert.
2
Haal van het vuur. Halveer de geraspte sinaasappel en pers de helft van het sap uit boven het roommengsel. Voeg het limoensap en de vanillesuiker toe en roer goed door. Zeef dit mengsel.
3
Halveer de overige sinaasappels en lepel het vruchtvlees er netjes uit (dit kun je bewaren voor een ander recept of weggooien). Schenk het roommengsel in de uitgeholde sinaasappelhelften en plaats minstens 3 uur in de vriezer.
4
Haal de orange posset uit de vriezer. Verkruimel de zandkoekjes en verdeel over de ijsjes. Pluk de blaadjes van de munt en garneer de ijsjes met de munt.

Tip: plaats de sinaasappels in een kopje om ze makkelijker naar je diepvries te transporteren.

Tip: geen idee wat je met het vruchtvlees kan maken? Verwerk het eens in deze chopped spring salad, een salade recept boordevol fruit!

Verfrissende recepten voor de zomer met sinaasappel

Nu het zonnetje weer schijnt, kunnen wij geen genoeg krijgen van verfrissende recepten! Of het nu gaat om een lekkere cocktail, zoet dessert of makkelijk recepten voor het diner, de zomer vraagt om de toevoeging van fruit aan gerechten. Sinaasappel is bijvoorbeeld een fruitsoort waar je ons wakker voor kan maken. Zo proosten wij in het weekend graag met een Aperol Spritz, een cocktail die je zelf in een handomdraai kan maken. Het enige dat je nodig hebt is Aperol, wat prosecco, bruisend water en natuurlijk sinaasappel. Deze cranberry sunrise met sinaasappel ijsblokje is ook een erg lekkere cocktail om te maken op een zomerse dag. De sinaasappel toveren we om tot een mooi bloemen ijsblokje, waardoor je drankje er gelijk feestelijk uitziet.

In zoetigheden als koekjes of gebak is sinaasappel ook erg lekker! Zo zijn deze sinaasappel cheesecake glaasjes met mango verrukkelijk. Al in 15 minuten staat dit dessert op tafel. Ideaal voor wanneer je eters over de vloer hebt, maar geen zin hebt om uren in de keuken te staan voor een grand dessert. Ook lekker: Crema Catalana. Dit heerlijke dessert uit Catalonië lijkt veel op de bekende crème brûlée, maar heeft een kenmerkende fruitige smaak door de citroen en sinaasappel en knapperige suikerlaag. Meer op zoek naar een traktatie? Maak dan deze appelflappen met honing, walnoten en sinaasappel. Als aanvulling op de zoetigheid van appel voegen we deze drie ingrediënten toe voor een lekkere bite en een zoete touch.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via