Print opties

Sluiten

Orange posset

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
3u 15min

Ingrediƫnten

4 stuks
Ingrediƫnten
Extra benodigdheden
1
Rasp de oranje schil van 1/3 van de sinaasappels (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en vang op in een steelpannetje. Roer de suiker erdoor en voeg de slagroom toe. Verwarm het pannetje op middelhoog vuur en laat zachtjes pruttelen terwijl je met een garde roert.
2
Haal van het vuur. Halveer de geraspte sinaasappel en pers de helft van het sap uit boven het roommengsel. Voeg het limoensap en de vanillesuiker toe en roer goed door. Zeef dit mengsel.
3
Halveer de overige sinaasappels en lepel het vruchtvlees er netjes uit (dit kun je bewaren voor een ander recept of weggooien). Schenk het roommengsel in de uitgeholde sinaasappelhelften en plaats minstens 3 uur in de vriezer.
4
Haal de orange posset uit de vriezer. Verkruimel de zandkoekjes en verdeel over de ijsjes. Pluk de blaadjes van de munt en garneer de ijsjes met de munt.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.