appelflappen met honing en walnoten
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Appelflappen met honing, walnoten en sinaasappel

Appelflappen, een typisch Nederlandse lekkernij. In deze variant gebruiken we walnoten, honing en sinaasappelrasp als aanvulling op de welbekende zoetigheid. De basis blijft uiteraard appel en dan is de Elstar appel door de fris zoete smaak erg geschikt.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 stuks
Ingrediënten

Recept appelflappen met honing, walnoten en sinaasappel

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 200C en haal het bladerdeeg uit de diepvries zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
2
Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in kleine blokjes van 1 cm. Hak de walnoten grof en meng deze met de appelblokjes, honing en zout. Rasp hier vervolgens wat sinaasappelschil over (rasp alleen het oranje gedeelte van de schil) en meng nogmaals.
3
Scheid het eigeel van het eiwit en roer het eigeel los met een vork. Verdeel diagonaal een eetlepel van het appelmengsel over het bladerdeeg en bestrijk de rand van het bladerdeeg met eigeel. Vouw het bladerdeeg diagonaal dicht en druk de randen voorzichtig aan met een vork.
4
Bestrijk de bovenkant van de appelflap met eigeel en strooi hier wat suiker overheen. Plaats de appelflappen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak deze 15-20 min. in de oven. Haal uit de oven laat afkoelen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Noten
  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via