In samenwerking met:
Oranje tompouce
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Oranje tompouce

Wat mag er écht niet ontbreken tijdens Koningsdag? Juist, een oranje tompouce! Al heel vroeg in de ochtend staan er dikke rijen bij de plaatselijke bakkers. Maar hoe lekker is het om jouw eigen oranje tompoucen te maken? Met dit recept is het ook nog eens een fluitje van een cent! Dus haal de ingrediënten in huis en ga aan de slag voor 27 april. 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten

Oranje tompouce

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden, zodat je 20 rechthoeken krijgt. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en prik met een vorm gaatjes in elke rechthoek. Plaats een extra bakplaat bovenop om het deeg plat te houden.
2
Bak het bladerdeeg 10 min. in de oven. Haal de bovenste bakplaat er voorzichtig vanaf en bak nog 5-10 min. tot goudbruin. Druk indien nodig voorzichtig aan met een ovenhandschoen om het plat te houden en laat het bladerdeeg afkoelen.
3
Klop de plantaardige mix voor banketbakkersroom op met de Blue Band Finesse 31%. Voeg beetje bij beetje de sojamelk toe om de mix tot de gewenste dikte te brengen.
4
Meng de poedersuiker met het wortelsap tot een glazuur. Voeg eventueel extra vloeistof toe als het mengsel te dik is, of meer poedersuiker als het te dun is.
5
Besmeer 10 plakjes bladerdeeg met de zelfgemaakte banketbakkersroom. Leg hier de overige 10 plakjes bladerdeeg bovenop en bestrijk de bovenkant met het oranje glazuur.

Een typisch Hollandse lekkernij 

Zodra Koningsdag in zicht komt, zie je ze overal verschijnen: de oranje tompouce. Deze feestelijke variant van de klassieke tompouce is haast niet meer weg te denken tijdens nationale feestdagen.  De oranje tompouce bestaat – net als de roze variant – uit twee lagen knapperig bladerdeeg met daartussen een dikke laag romige banketbakkersroom. De bovenkant wordt traditioneel voorzien van een glanzende oranje icing, speciaal voor gelegenheden als Koningsdag, het WK of andere nationale evenementen. 

Hoewel het eten van een tompouce vaak gepaard gaat met geklieder, hoort dat er eigenlijk gewoon bij. Het maakt deel uit van de charme van deze oer-Hollandse lekkernij. Of je ‘m nu met mes en vork eet, het dekseltje eraf haalt of gewoon dapper in één keer bijt: de oranje tompouce blijft een heerlijke traktatie waar jong en oud van genieten. 

Oranje lekkernijen voor Koningsdag 

Koningsdag is hét moment om uit te pakken met feestelijke oranje lekkernijen. Natuurlijk mag de klassieke oranje tompouce niet ontbreken, maar er zijn nog veel meer zoete én hartige traktaties in koninklijke tinten. Wat dacht je van oranje cupcakes met sinaasappelglazuur, worteltaart met een vleugje kaneel of feestelijke macarons in het oranje? Ook soesjes met oranje slagroom, oranje popcorn en fruitspiesjes met mango en meloen zijn populaire snacks voor deze feestdag. 

Voor wie liever hartig eet, zijn oranje wraps met wortelspread of mini-quiches met paprika en cheddar een heerlijke keuze. En een oranje smoothie met mango, sinaasappel en wortel is een frisse dorstlesser voor onderweg. Een lekker drankje voor bij de borrel? Ga voor een klassieke Aperol Spritz of maak deze sinaasappel-perzik spritz

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via