broodje knak speciaal
Lifestyle

De beste anti-kater recepten voor carnaval

Ga jij in 2024 weer gezellig carnaval vieren? Daar hoort natuurlijk een lekkere hap bij!  Van worstenbroodjes en kroketburgers tot anti-katerontbijt recepten als vette tosti’s en toast met ei, het eten met carnaval staat in het teken van comfort food. Speciaal voor alle carnavalsvierders hebben wij de beste anti-kater recepten voor carnaval op een rijtje gezet. Met deze recepten ben jij zó weer up and running om een dag los te gaan!

kroketburger

De perfecte snack: kroketburger

Je kan hem halen bij de grote gele M, maar een kroketburger is nóg lekkerder wanneer je hem zelf maakt. Smaakvolle ragout, zacht vanbinnen, krokant vanbuiten en natuurlijk op een hamburgerbroodje. Vergeet de zelfgemaakte mosterdmayonaise niet!

Anti-kater ontbijt met omelet

Eén van de favoriete recepten van Chefke Luc is zijn anti-kater ontbijt met omelet. Wanneer je het iets te bont hebt gemaakt, voel je je binnen de kortste keren weer helemaal top met dit recept. Boordevol eiwitten, genoeg vetten om weer bij te komen én gewoonweg lekker.

Met het uitzicht op liters bier en shotjes gaan de ochtenden zwaar zijn. Help jezelf een handje met een anti kater recept! Gebakken ei, tosti’s of een croque monsieur; als je het ons vraagt zijn deze recepten het beste anti kater middel en sta je zo weer te hossen. Wat eet jij het liefst met een kater?

Ontbijtsmoothie met banaan Dekamarkt

Wat te doen tegen een kater?

Voorkomen is beter dan genezen en dit geldt ook voor een kater. Heb je toch teveel alcohol gedronken? Dan hebben wij dé oplossing voor je: een banaan tegen de kater! Bananen bevatten veel kalium, waar je door de alcohol een tekort aan hebt. Hierdoor is de waterbalans in je lichaam ontregelt. Om deze weer mooi in balans te krijgen, helpt het dus om een banaan te eten. Niet zo’n fan van banaan in de ochtend? Verwerk banaan in een ontbijtsmoothie of banaan-yoghurt pannenkoekjes.

Big Mac Salade

Tips tegen een kater

Heb je iets te diep in het glaasje gekeken? Geen probleem, met deze anti kater tips sta je binnen no-time weer in het café te dansen:

  • Een goed begin is het halve werk! Zorg dat je een goede bodem legt voordat je carnaval gaat vieren. Kies voor een maaltijd vol eiwitten, zodat je lang verzadigd blijft, zoals een broodje gado gado.
  • Eet ook overdag genoeg, zodat je niet drinkt op een lege maag! Onze tip: deze verrukkelijke Big Mac salade.
  • Wissel de dag zelf tussen bier en frisdrank. Toch teveel gedronken? Drink dan vandaag ook véél, maar ruil het bier in voor water.
  • Paracetamols zijn je beste vriend tegen een kater. Het kan helpen tegen de hoofdpijn én dus je kater te verlichten. Belangrijk is om geen aspirine te nemen, dit is niet goed voor je lever en nieren wanneer er nog alcohol in je bloed zit.
  • Flinke kater? Ga dan naar buiten. Er is niets beter voor je dan frisse buitenlucht. Ga een rondje wandelen of loop richting de stad, dan ben je voor je het weet weer ready to go.

 

Heb jij nog meer tips tegen een kater? Laat het ons weten!

Flügel roze koeken

Iets wat absoluut niet mag ontbreken tijdens carnaval is natuurlijk Flügel! Dit zoete shotje is hartstikke lekker en zorgt voor wat afwisseling tussen al dat bier. Wist je dat Flügel ook ontzettend lekker is om te verwerken in roze koeken? Het perfecte tussendoortje!

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via