Paasfudge
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Paasfudge

Deze vrolijke paasfudge mag niet ontbreken op de paastafel! De smeuïge fudge maken we met pure chocolade en toppen we af met paaslekkernijen zoals chocolade paashaasjes, mini dragee eitjes en gevulde paaseitjes. Lekker voor tussendoor of als toetje na een uitgebreide paasbrunch.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept paasfudge

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 20min
Kookmodus
1
Giet de gecondenseerde melk in een pan en voeg de pure chocolade in blokjes toe. Laat al roerend smelten. Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het chocolademengsel erin. Laat even afkoelen op het aanrecht.
2
Versier de bovenkant van de fudge met de chocolade paashaasjes, mini dragee paaseitjes en lemon cheesecake paaseitjes en zet hem voor 2 uur in de koelkast om uit te harden.
3
Snijd de fudge in blokjes en serveer.

Tip: versier de paasfudge eventueel met andere paaslekkernijen naar smaak!

Wat is fudge en waar komt het vandaan?

Fudge is een heerlijk en smeuïg snoepgoed dat bekend staat om zijn rijke, boterachtige smaak en zachte textuur. Het wordt meestal gemaakt van suiker, boter en gecondenseerde melk. Het belangrijkste kenmerk van fudge is de korrelige, kruimelige consistentie die ontstaat door het langzaam koken en vervolgens snel afkoelen van de suikersiroop.

De oorsprong van fudge is enigszins vaag en er zijn verschillende verhalen over hoe deze zoete lekkernij is ontstaan. Een van de theorieën is dat fudge per ongeluk is ontdekt in de Verenigde Staten in de late 19e eeuw. Volgens het verhaal probeerde een bakker in de stad Baltimore een karamelachtig snoepje te maken, maar het proces ging niet helemaal zoals gepland. Zo ontstond de fudge die we vandaag de dag kennen.

Een andere theorie is dat fudge zijn oorsprong vindt in Engeland, waar een zoet genaamd ‘tablet’ al sinds de 18e eeuw populair was. Het is echter waarschijnlijker dat de Amerikaanse variant van fudge onafhankelijk is ontstaan en zich heeft ontwikkeld tot het geliefde snoepgoed dat het vandaag is.

Waar het ook vandaan komt, fudge is wereldwijd razend populair geworden en het is in honderden varianten te koop. Denk aan fudge met noten, chocolade, vanille of zelfs zeezout. Onze favoriet naast deze paasfudge is deze karamelfudge met walnoten en gevriesdroogd fruit. Het ziet er niet alleen lekker uit, het is ook verrukkelijk! Verwerk blokjes fudge ook in andere lekkernijen zoals deze banaan karamel zeezout taartjes of deze smeuïge brownie koeken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Soja
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via