Deze vrolijke paasfudge mag niet ontbreken op de paastafel! De smeuïge fudge maken we met pure chocolade en toppen we af met paaslekkernijen zoals chocolade paashaasjes, mini dragee eitjes en gevulde paaseitjes. Lekker voor tussendoor of als toetje na een uitgebreide paasbrunch.
Tip: versier de paasfudge eventueel met andere paaslekkernijen naar smaak!
Fudge is een heerlijk en smeuïg snoepgoed dat bekend staat om zijn rijke, boterachtige smaak en zachte textuur. Het wordt meestal gemaakt van suiker, boter en gecondenseerde melk. Het belangrijkste kenmerk van fudge is de korrelige, kruimelige consistentie die ontstaat door het langzaam koken en vervolgens snel afkoelen van de suikersiroop.
De oorsprong van fudge is enigszins vaag en er zijn verschillende verhalen over hoe deze zoete lekkernij is ontstaan. Een van de theorieën is dat fudge per ongeluk is ontdekt in de Verenigde Staten in de late 19e eeuw. Volgens het verhaal probeerde een bakker in de stad Baltimore een karamelachtig snoepje te maken, maar het proces ging niet helemaal zoals gepland. Zo ontstond de fudge die we vandaag de dag kennen.
Een andere theorie is dat fudge zijn oorsprong vindt in Engeland, waar een zoet genaamd ‘tablet’ al sinds de 18e eeuw populair was. Het is echter waarschijnlijker dat de Amerikaanse variant van fudge onafhankelijk is ontstaan en zich heeft ontwikkeld tot het geliefde snoepgoed dat het vandaag is.
Waar het ook vandaan komt, fudge is wereldwijd razend populair geworden en het is in honderden varianten te koop. Denk aan fudge met noten, chocolade, vanille of zelfs zeezout. Onze favoriet naast deze paasfudge is deze karamelfudge met walnoten en gevriesdroogd fruit. Het ziet er niet alleen lekker uit, het is ook verrukkelijk! Verwerk blokjes fudge ook in andere lekkernijen zoals deze banaan karamel zeezout taartjes of deze smeuïge brownie koeken.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment