Bananentaart
Niveau
Gemiddeld
Tijd
1u 0min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bananentaart

Deze bananentaart is smeuïg, luchtig en vol van smaak. De zachte cake wordt gecombineerd met een romige meringue botercrème en een chocoladetopping. Perfect voor een feestelijke gelegenheid of gewoon als ultiem verwenmoment. Extra lekker met een topping van gehakte chocolade paaseitjes!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Bananentaart

Kookmodus
Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 30min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een taartvorm met bakpapier. Prak de rijpe bananen fijn. Klop 200 gr roomboter romig samen met 200 gr suiker in een keukenmachine. Voeg de eieren één voor één toe en mix goed. Meng het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en zout erdoor. Voeg de geprakte banaan en 1 tl vanille-extract toe en mix tot een glad beslag. Giet het beslag in de taartvorm en bak 35-40 min. in de oven. Laat volledig afkoelen.
2
Verwarm de eiwitten en de overige 150 gr suiker au bain-marie tot de suiker is opgelost. Klop het mengsel stijf voor 10 min. Voeg de overige 250 gr roomboter in blokjes toe en mix tot een luchtige crème. Meng als laatst het overige vanille-extract en een snufje zout erdoor. Schep de botercrème in een spuitzak.
3
Hak de pure chocolade fijn. Verwarm de slagroom tot net niet kokend en giet over de fijngehakte chocolade. Roer tot een gladde ganache.
4
Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden en vul met een laag botercrème. Plaats de bovenkant er terug op en bestrijk de hele taart met de overige botercrème. Giet de chocolade ganache erover. Hak de chocolade paaseitjes grof en decoreer over de taart.

Fruitige taarten: een feestje op tafel

Zin in iets zoets met een frisse twist? Dan zit je met bananentaart altijd goed. Rijpe bananen zorgen voor een natuurlijke zoetheid en smeuïge structuur – perfect als basis voor een feestelijke taart. Maar wist je dat er nog veel meer heerlijke taarten zijn waarin fruit de hoofdrol speelt?

Neem bijvoorbeeld de klassieke rabarbertaart. Deze taart is geliefd om zijn mooie balans tussen zuur en zoet. De rabarber zorgt voor een frisse kick, terwijl het zachte deeg en een beetje suiker de smaken afronden. Een echte lentefavoriet die ook nog eens prachtig roze op je bord ligt. Of wat dacht je van de tarte tatin? Deze Franse klassieker wordt ondersteboven gebakken, met gekaramelliseerde appels die voor een diepe, volle smaak zorgen. De combinatie van boter, suiker en fruit is onweerstaanbaar – zeker in combinatie met een bolletje vanille-ijs.

Op zoek naar een iets frissere of zelfs plantaardige variant? Dan is de vegan cheesecake met frambozen een aanrader. Deze taart heeft een romige vulling zonder dierlijke producten en een knapperige bodem van noten en dadels. De frambozen bovenop geven niet alleen kleur, maar ook een heerlijk fris accent. Voor wie houdt van tropische smaken is er de avocado-limoen kwarktaart. De avocado maakt ‘m romig, de limoen geeft pit, en de frisse kwark maakt het geheel lekker licht. Een verrassende combinatie die perfect is op een zomerse dag. Of je nu kiest voor banaan, appel, rabarber of framboos – met fruit in de hoofdrol geef je elke taart net dat beetje extra. En het mooie is: er is altijd wel een fruitige favoriet die bij het seizoen én jouw smaak past.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via