In samenwerking met:
Pistache Matzes
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pistache matzes

Maak de paasbrunch compleet met deze heerlijke pistache matzes! We toppen de matze crackers af met een lekkere roomkaas, gedroogde vijgen, romige pistachepasta en wat veldsla. Het resultaat? Een makkelijk, maar heerlijk hapje!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 stuks
Ingrediënten

Pistache matzes

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Besmeer de crackers met de roomkaas. Snijd de gedroogde vijgen in dunne plakjes. Beleg ½ van de cracker met gedroogde vijgen.
2
Verwarm de pistachepasta kort in een steelpannetje of in de magnetron om het verdelen van de pistachepasta makkelijker te maken. Verdeel de pistachepasta over de overige helft van de cracker.
3
Top de matze af met wat veldsla en serveer direct.

Historie van Matzes

Meer dan 3000 jaar geleden werden matzes voor het eerst gemaakt tijdens de uittocht van de Joden uit Egypte. Er was tijdens de vlucht geen tijd om brood te bakken, dus de snel gebakken matzes waren de perfecte oplossing. En nog steeds wordt dit eeuwenoude recept gebruikt in de Bakkerij van Hollandia Matzes! Naast de Matzes Crackers in naturel, volkoren en spelt heb je ook de Matzes Original en Matze Toast. Er is dus een matze voor iedereen! Benieuwd wat je er allemaal mee kan maken? Bekijk hier alle recepten met matze.

De groene noot vol smaak: pistache!

De pistache is een kleine, groenige noot met een kenmerkend zoet en nootachtig aroma. Deze populaire noot komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en Centraal-Azië, waar hij al duizenden jaren wordt gegeten. Vandaag de dag worden pistachenoten vooral geteeld in landen als Iran, de Verenigde Staten (met name Californië), Turkije en Syrië. De pistacheboom groeit in warme, droge klimaten en levert noten die niet alleen lekker zijn, maar ook boordevol gezonde voedingsstoffen zitten.

In de zoete keuken zijn pistachenoten niet weg te denken. Denk aan pistache-ijs, baklava, koekjes, cake, panna cotta of luxe chocolade met pistache. Ze geven niet alleen een heerlijke smaak, maar ook een mooie kleur en knapperige textuur. Ook in patisserieën worden pistachenoten vaak gemalen tot pistachepasta, die als vulling of topping wordt gebruikt.

In hartige gerechten komt pistache net zo goed tot zijn recht. Strooi ze over salades, meng ze door couscous of bulgur, of verwerk ze in pesto voor een verrassende twist. Ook bij gegrild vlees, vis of in vegetarische gerechten zorgt pistache voor een extra laag smaak en bite. In de moderne keuken zie je pistache zelfs terug in sauzen, spreads en dips.

Kortom, pistache is een noot die niet alleen lekker is, maar ook veelzijdig, voedzaam én visueel aantrekkelijk. Of je nu een voedzame snack zoekt, een feestelijke taart bakt zoals deze cheesecake met pistache of een bijzonder diner op tafel zet: met pistache geef je elk gerecht een verfijnde en verrassende touch.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via