Deze crudités bootjes zijn een frisse en knapperige manier om groenten te serveren. Geserveerd met hummus en kleurrijke groenten zijn ze perfect als lichte borrelhap. Ze zijn eenvoudig te maken en ideaal om mee te variëren. Serveer ze direct en geniet van een gezonde snack!
Crudités zijn rauwe groenten die in reepjes of stukjes worden gesneden en vaak worden geserveerd als frisse, knapperige snack. Denk aan wortel, komkommer, bleekselderij, paprika of radijs. Meestal worden ze geserveerd met een dipsaus, zoals hummus, yoghurtdip of een kruidige vinaigrette. Het woord crudités komt uit het Frans en betekent letterlijk ‘rauwkost’. In de Franse keuken worden crudités vaak als voorgerecht of borrelhapje geserveerd en ze zijn populair vanwege hun frisse smaak en kleurrijke presentatie. Met crudités zet je een licht én gezond borrelhapje op tafel!
Met Pasen, Kerst of gewoon tijdens een weekenddag, schuiven wij het liefst met z’n allen aan een mooi gedekte brunchtafel. Uiteraard vol met lekker eten! Ben je op zoek naar inspiratie en wil je wat voedzame gerechten op tafel serveren mét groenten? Ontdek hieronder een aantal van onze favorieten.
Een heerlijk flammkuchen recept zoals deze flammkuchen met zalm en groene asperges is altijd een aanrader. Leuk om met elkaar te delen én het ziet er ook prachtig uit! Ook lekker: bladerdeeghapjes met prosciutto. Heerlijke en leuke eenpersoonshapjes die er prachtig uitzien op de brunchtafel.
Ben je dol op gerookte zalm? Probeer dan eens deze hartige avocadowafels met gerookte zalm van food influencer Chefke Luc. Zoete wafels met aardbeien, slagroom en poedersuiker kennen we allemaal, maar probeer ook zeker eens deze hartige wafels. De wafels maak je met avocado, ei, groene pesto, bloem en peper en zout naar smaak. Even in het wafelijzer en het genieten van dit heerlijke gerecht kan beginnen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment