Crudites Boten Met Groenten2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Crudités bootjes met hummus

Deze crudités bootjes zijn een frisse en knapperige manier om groenten te serveren. Geserveerd met hummus en kleurrijke groenten zijn ze perfect als lichte borrelhap. Ze zijn eenvoudig te maken en ideaal om mee te variëren. Serveer ze direct en geniet van een gezonde snack!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Crudités bootjes met hummus

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Halveer de rode en gele paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Snijd de bleekselderij in lange repen en snijd de bloemkool en broccoli in kleine roosjes. Snijd de komkommer in plakjes en halveer de cherrytomaten en radijsjes. Snijd de bosui in ringetjes.
2
Vul de bakjes met de groenten. Verdeel over ieder bakje wat hummus en garneer met de kiemgroenten.

Wat zijn crudités?

Crudités zijn rauwe groenten die in reepjes of stukjes worden gesneden en vaak worden geserveerd als frisse, knapperige snack. Denk aan wortel, komkommer, bleekselderij, paprika of radijs. Meestal worden ze geserveerd met een dipsaus, zoals hummus, yoghurtdip of een kruidige vinaigrette. Het woord crudités komt uit het Frans en betekent letterlijk ‘rauwkost’. In de Franse keuken worden crudités vaak als voorgerecht of borrelhapje geserveerd en ze zijn populair vanwege hun frisse smaak en kleurrijke presentatie. Met crudités zet je een licht én gezond borrelhapje op tafel!

Heerlijke brunchrecepten met groenten

Met Pasen, Kerst of gewoon tijdens een weekenddag, schuiven wij het liefst met z’n allen aan een mooi gedekte brunchtafel. Uiteraard vol met lekker eten! Ben je op zoek naar inspiratie en wil je wat voedzame gerechten op tafel serveren mét groenten? Ontdek hieronder een aantal van onze favorieten.

Een heerlijk flammkuchen recept zoals deze flammkuchen met zalm en groene asperges is altijd een aanrader. Leuk om met elkaar te delen én het ziet er ook prachtig uit! Ook lekker: bladerdeeghapjes met prosciutto. Heerlijke en leuke eenpersoonshapjes die er prachtig uitzien op de brunchtafel.

Ben je dol op gerookte zalm? Probeer dan eens deze hartige avocadowafels met gerookte zalm van food influencer Chefke Luc. Zoete wafels met aardbeien, slagroom en poedersuiker kennen we allemaal, maar probeer ook zeker eens deze hartige wafels. De wafels maak je met avocado, ei, groene pesto, bloem en peper en zout naar smaak. Even in het wafelijzer en het genieten van dit heerlijke gerecht kan beginnen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sesamzaad

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?