Gevuld Paasei Met Pistache Cheesecake2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Gevuld paasei met pistache cheesecake

Dit gevulde paasei met pistache cheesecake is een feestelijke traktatie voor Pasen. Een knapperige paasei van pure chocolade gevuld met een romige pistachevulling maakt dit dessert onweerstaanbaar. Top het geheel af met pistachenoten, pistachepasta, frisse frambozen en munt en het genieten kan beginnen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Gevuld paasei met pistache cheesecake

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
3u 30min
Totale tijd
4u 0min
Kookmodus
1
Smelt de chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Bestrijk de binnenkant van een siliconen paasei-vorm met een dikke laag chocolade. Laat opstijven in de vriezer voor 10 min. Haal uit de vriezer en herhaal deze stap totdat de chocolade op is.
2
Week de gelatineblaadjes 5 min. in koud water en knijp uit. Klop de roomkaas, poedersuiker, vanille-extract en 75 gr pistachepasta tot een romig mengsel. Verwarm 2 el slagroom en voeg de gelatineblaadjes toe. Laat dit smelten. Voeg samen met de overige slagroom bij de pistache cheesecake vulling. Schep de pistache cheesecake vulling in een spuitzak en vul de chocolade eieren met de vulling. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
3
Hak ondertussen de pistachenoten fijn. Smelt de overige pistachepasta. Haal de gevulde chocolade-eieren uit de vorm en garneer met de pistachepasta, pistachenoten, frambozen en muntblaadjes.

Zoete lekkernijen om te maken voor de paasbrunch

Heb jij met Pasen een gezellige paasbrunch met familie of vrienden gepland? Dan mag na een uitgebreide brunch een zoete lekkernij als afsluiter niet ontbreken! Met dit heerlijke dessert zet je een kleurrijk en smaakvol gerecht op tafel waar iedereen blij van wordt.

Kies voor chocolade in de hoofdrol en ga aan de slag met deze goddelijke paasfudge. De fudge is lekker smeuïg en toppen we af met paaslekkernijen als mini dragee eitjes, chocolade paashaasjes en gevulde paaseitjes. Het resultaat is kleurrijk én mega lekker van smaak. Deze chocolate chip koekjes met paaseitjes zijn ook leuk om te maken. Duik samen met de kids de keuken in en ga aan de slag. De chocolate chip koekjes maken we nog lekkerder door er chocolade paaseitjes aan toe te voegen. Heerlijk!

Voor wie iets verrassends op tafel wil zetten is het gevuld paasei met pistache cheesecake aan te raden. Het grote chocolade ei vullen we met een onweerstaanbare pistache cheesecake vulling en toppen we af met knapperige pistachenoten, romige pistachepasta, frisse frambozen en wat muntblaadjes. De show stelen? Maak een passievrucht en witte chocoalde spiegeltaart. De taart is een echt pronkstuk en de smaak is subliem. Het is een uitdaging om de taart te maken, maar het is het meer dan waard! De combinatie van het zuurtje van de passievrucht met de zoete witte chocolade is een match made in heaven. Tip: verdeel het maken van deze heerlijke taart over twee dagen in verband met de rusttijden van de taart.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via